Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Simon Sjursen © Morten Kirkevåg © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Vask av grus
1  

Anne-lene Glomsrød
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Veldig nybegynner... Vi har et lite akvarium. Nå har det kommet mye svarte alger nede på steinene på bunnen. De sa da vi kjøpte akvarie at vi ikke skulle vaske steinene når vi renset det, men det kan vel ikke stemme? Isåfall: Hvordan gjør jeg det da? Tar jeg ut fiskene og renser steinene i varmt vann?

 
Postet 19.01.2018 kl. 18:31
[Rapportér innlegg]
2  

Tosan06
Medlem male.gif
Fra: Asker
Det du har på steinene kalles penselalger eller rødalger.
De fester seg veldig hardt og kan bare fjernes manuelt, de med mye erfaring har andre måter å fjerne de på, men dette kan være noe risikabelt om du ikke har erfaring.
Mitt råd er, hør stort sett ikke på de i dyrebutikk, det er store variasjoner på hva de kan,kjøp deg en akvariebok, og les på nett, stort sett mye bedre.
Ta ut steinene, bruk en skrape av noe slag og fjern de manuelt. Skyll steinene godt under varmt vann, eller kjøp nytt.
Husk at i et lite akvarie blir det fortere ubalanse en i et større et. Jeg anbefaler alltid en nybegynner(har vært det selv en gang:-) og ikke få seg akvarier under 60 liter.
For å unngå disse algene er det viktig å ikke gjødsle plantene for mye, og gjøre hyppige delvannsbytte i begynnelsen(gjerne 50% 2 ganger i uken de første 3 ukene, og så 1 gang i uken etter det. Alger får næring fra lys, for mye plante næring og overføring/dritt fra fisken. Så balanse er tingen her:-)

 
Postet 22.01.2018 kl. 21:33
[Rapportér innlegg]
3  

Anne-lene Glomsrød
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Tusen takk for veldig godt svar.

 
Postet 03.02.2018 kl. 12:45
[Rapportér innlegg]