Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina © Bjarne Sætrang © Jørgen Paulsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvordan senke ph ?
1  

Bjørg
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Hei. For en uke siden kjøpte jeg ett par palettciclider. Tok i dag prøve av nitritt og pH. Nitrittprøven var fin og pH viste 8,0. Tror gjerne det er litt høyt,ut i fra hva jeg har skumlest. Noen som hvet om det er tilfelle og også om hvordan en kan senke pH ? Venter i spenning på svar :-)

Bjørg Engelsgjerd
 
Postet 25.01.2018 kl. 19:35
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei, Bjørg.

Den enkleste måten er å kjøpe et ph-senkende middel. De fleste dyrebutikker med litt utvalg har slikt. Hvis ikke kan det enkelt bestilles på nett. Dette er syrer man tilsetter vannet, som da følgelig vil senke pH. De heter eksempelvis ting som "PH Minus", "eikebarkekstrakt".
Det medfølger bruksanvisning på korrekt bruk.

Ved bruk av pH-senkende midler så husk at dette er sterke syrer man tilsetter, så de må behandles med varsomhet. ALDRI tilsett dette direkte i akvariet. Og bruk hansker slik at du unngår syreskader om du skulle søle.

Andre metoder for senking av pH er filtrering over torv, eller å bruke eikeblader/catappablader/orekongler.
Felles for disse er at effekten avtar, ofte ganske raskt, og man vil dermed risikere å få en pH-økning etter en stund. Disse inneholder også stoffer som kalles tanniner, og vil sette farge på vannet ditt. Litt som en utvannet Earl Grey uten sukker.
PH-midlene er ofte klare væsker og vil ikke synes ved tilsetning.


Tillegg:
Det finnes dog fordeler ved bruk av blader i akvariet. Mange synes de er dekorative og de emulerer mange fisker naturlige miljø.
Bladene inneholder ofte en hel rekke med stoffer som er sykdomsbegrensende, særlig mot sopp og bakterieinfeksjoner. I tillegg gir de grobunn for masser med mikrobiologisk liv som mange fisk, fiskeyngel, snegler og reker kan beite på.
Jeg bruker blader av denne grunnen.

Håper du ble litt klokere. :)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 26.01.2018 kl. 15:15
[Rapportér innlegg]
3 Takk for svar :-)

Bjørg
Medlem female.gif
Fra: Stavanger
Ble litt klokere nå ja! Skal kjøpe et middel som senker pH til uken,men tror kanskje ikke de har det så altfor gale med pH på 8,0 heller,for etter å kun hatt dem en uke har de nå egg i den ene kokosnøtthulen. Kjempe kjekt

Bjørg Engelsgjerd
 
Postet 28.01.2018 kl. 15:32
[Rapportér innlegg]
4  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Så flott!

Jeg tror ikke paletter vil ha store problemer med å eksistere i en pH på 8 nei. Dette er hardføre og tilpasningsdyktige fisk. Men fint at du ønsker å gi de mer optimale forhold.
Også er det jo så artig med egg og yngel. :)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 29.01.2018 kl. 15:32
[Rapportér innlegg]