Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Planter >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Planter
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein © Bjarne Sætrang © Birgitte Roland
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Planteakvarium
Søk
Siste innlegg
Planter som ikke vil vokse?
1  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Jeg finner ikke tråden jeg hadde tidligere, altså for en herrens år siden, og den søkemotoren her er jo helt på vidda. Jeg fikk tips en gang i tiden av Niesar her om hvorfor flyteplantene mine plutselig sluttet å vokse. De får nye skudd men alt blir så småt og puslete. Jeg husker ikke hva han sa jeg kunne gjøre for å ordne dette - men jeg vet at det fungerte som fy! Det var et veldig lett tiltak. Bare å tilføre bittelitt næring hver dag i en tid ellernoe? Gudameij jeg husker ikke, og jeg finner ikke tråden lengre.

Noen som har en aning? Det er flyteplanter, foresten.

PS. skal ikke påstå at det var jeg som var trådstarter haha men det i alle fall om planter som ikke blir "store" osv

(Sist endret 04.02.2018 kl. 01:38 av Grapejuice )
 
Postet 04.02.2018 kl. 01:22
[Rapportér innlegg]
2  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Hei! Kan det ha vært denne tråden? Har ikke lest igjennom, jeg bare søkte opp deg og Niesar, og da var det denne tråden som kom opp :-P

Jeg er selv ikke noe særlig flink med planter, og har alltid hatt tilsvarende problem, særlig i kulekaret mitt. Jeg har ikke lyktes noe særlig ved å tilføre gjødsel, selv om jeg VET at dette er en del av problemet, så jeg ga opp å prøve i det aktuelle karet - kun Vallisneria gigantea og Azolla caroliniana som vokser bra der nå :-/ Jeg lyktes forøvrig ganske bra med planter i et annet kar med snegler og reker, litt dårlig filtrering og lys med fargetemperatur på 8000 K...

Mht. flyteplanter, så ser jeg ihvertfall at f.eks. Hydrocotyle, Pistia og andemat trives best med lite sirkulasjon og mye overskuddsnæring, mens Azolla vokser fint med mer sirkulasjon og lite næring.

Har du målt NO3, PO4 og Fe? Lystid? Carbo? Plages du med alger?

Kanskje ikke mye hjelp i dette, men om tråden jeg linket til ikke er den rette, så kan jeg prøve å hjelpe deg med å finne den rette om du har flere stikkord. :-)

 
Postet 05.02.2018 kl. 11:46
[Rapportér innlegg]
3  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Beste måten å søke på Akvaforum er trolig å gå til Google søk, og skrive:

site:akvaforum.no blablabla

(hvor du bytter ut blablabla med det du skal søke etter, selvfølgelig)

(Sist endret 05.02.2018 kl. 12:51 av Kampfisk )
 
Postet 05.02.2018 kl. 12:49
[Rapportér innlegg]
4  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Faderullan altså, det må jo være den tråden. Men jeg tror jeg snakker om 110literen der, og det var i 160literen jeg har hatt problemer før (flyteplantene bare smelter vekk liksom, selv om de på et tidspunkt grodde som ugress)

Det ser likevel ut som jeg hadde et lignende problem med 110literen, og som muligens kan være at plantene rett og slett har tømt vannet for næring i og med at jeg har lite fisk? Alle disse karene har hatt veldig lite fisk den tiden plantene har begynt å smelte for meg, såvidt jeg kan erindre.

Jeg har en plantegjødsel med NO3 tror jeg - som jeg ikke turte bruke fordi tenkte at jeg som er litt slapp med vannbytter ikke burde tilføre mer - men kanskje det er dette jeg trenger i karet. Jeg skal uansett prøve skjerpe meg og ta flere vannbytter i ukene fremover, så kanskje jeg skal prøve med gjødselflasken jeg har latt stå.

Veldig merkelig. Husker jo at jeg hadde trådalger på vasspesten også, og den hadde jeg mest av i 110literen så jeg husker begge problemen, men nesten helt sikker på at de var uavhengige av hverandre og i to forskjellige kar. Men jaujau, det må jo være den tråden!

Verdt et forsøk i alle fall.

Kampfisk: ah, ja lurt. Jeg har bare prøvd for eks grapejuice +niesar akvaforum rett frem i google. Finner jo en del men når en ikke vet hva tråden egentlig handlet om så... jah, hehe.

 
Postet 05.02.2018 kl. 17:06
[Rapportér innlegg]
5  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Vanskelig å si noe om det er tappet for næring hvis du ikke måler, men det er jo svært sannsynlig hvis du har veldig lite fisk. Det er presis samme problem som i kulekaret mitt - 5 bittesmå fisk og 4 amanoreker i 112 liter. Nå er jeg ikke spesielt sløv med vannbytter, men når jeg noen ganger er det, kommer det masse trådalger selv om jeg måler nitrat til nesten 0. Jeg har en mistanke om at problemene da skyldes en kombinasjon av for lite nitrogen og CO2, og at man ideelt sett bør ha en viss belastning med fisk og/eller snegler for å få mer av begge. Jeg har litt planer om å øke belastningen i kulekaret mitt (ha i mer fisk) for å se om det gir noen effekt, men kvier meg litt fordi det er litt risikabelt - jeg frykter total mayhem pga. indignerte kulefisk, samt pH-kræsj (har lav KH).

Du kan ihvertfall starte med å prøve hyppigere vannbytter og gjødsling med nitrat, eller kanskje helst fullverdig makrogjødsel med både N, P og K, kanskje vil dette hjelpe - jeg vil gjerne høre hvordan det går! :-)

 
Postet 05.02.2018 kl. 18:59
[Rapportér innlegg]
6  

Grapejuice
Medlem female.gif
Fra: Rana
Hehe, ja jeg har helt sluttet å måle. Kanskje litt dumt men nå har jeg jo bare et kar, og har liksom bare med tiden ikke orket å kjøpe nytt når slike ting blir tomt.

Jeg lurer på om det går en slags syklus, eller på en måte en slags holdbarhet på kar med lite fisk. Mot slutten på 110literen hadde jeg nesten ingenting der, men stappfullt av planter. Til slutt smeltet bare plantene vekk mer eller mindre. Mens plantene var på topp da karet var mer belastet.

Skal helt klart belaste karet mitt nå med med fisk, hadde de bare vært så hjelpsomme å faktisk bestille inn dronningrasboa. Argh! Trådalger har jeg ikke hatt på lenge i 160literen. Men hadde en del i 15literen, mest pga for mye lys muligens. Men der var det nok med bare manuell fjerning. Sitter en del alger på lavasteinen der men de er bare kledelig, heheh.

Skal holde deg oppdatert!

 
Postet 05.02.2018 kl. 19:17
[Rapportér innlegg]
7  

Skautrollet
Medlem male.gif
Fra: Vatne
sitat av Grapejuice:
Hehe, ja jeg har helt sluttet å måle. Kanskje litt dumt men nå har jeg jo bare et kar, og har liksom bare med tiden ikke orket å kjøpe nytt når slike ting blir tomt.


Dess mindre volum i karet, dess viktigere er det å måle! Forandringer skjer fortere til mindre vann det er i karet. Du kan slurve litt med målingene i en 1000L, men slurver du i en 50L er du fort ute å sykler....

Kunnskap er som dop. Mye vil ha mer, og fanden vil ha flere..!
 
Postet 07.02.2018 kl. 22:06
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)