Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Hva skjer? >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Hva skjer?
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Jan Bukkems © Rita Aspevik © MC Darup
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hva synes dere om akvarister her som skal ha enerett til visse typer fisker?
1  

WantToGoPRO
Medlem male.gif
Fra: oslo
Hei jeg lurer litt på hva dere synes om akvarister som skaffer seg en type fisk og deler /bytter/selger KUN med di andre som har dem fra før i norge og inngår avtaler om ikke og selge eller bytte dem med resten av akvaristene i landet... dette er et frustrerende problem jeg har møtt på når det kommer til visse typer fisk. jeg trodde akvaristene i Norge var veldigt hjelpsome og prøvde videreformidle gleden av det og ha akvariums fisk og typer. men her treffer jeg på toppene i akvariet miljøet landet over som er vanskelige og ha med og gjøre og som er sære som sauer!! og inngår idiotiske avtaler landet over for at kun di skal få ha visse typer fisk og INGEN ADNRE!! Di personene som lager avtaler som dette tenker kun penger /fortjeneste og at ingen andre skal ha det som di har... di avtalene her synes jeg lite om, og mindre om personene som inngår di her idiotiske avtalene. er det sånn at kun di mektigste på toppen i miljøet skal få ha det sjeldneste/vakreste eller mest attraktive fiskene? jeg mener personligt det er feil og at di personene burde bli bannlyst fra forum / auksjoner / og resten av akvarist miljøet ettersom di bare ødelegger med hensiktene deres til drive med fisk. hva mener dere? tipper det er mange topper i akva miljøet som vil føle seg ganske truffet av denne teksten her!! mener det er en skam og nekte akvarist miljøet tilgang på visse typer fisk når tilgangen er der!

Special Aqua Pleco Keeper, ReQuier Special Persons, For The Taske! Du blir ikke god i rally uten og krasje !!
 
Postet 08.02.2018 kl. 19:20
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Har jeg ikke hørt om. Hvilke typer fisk, nøyaktig?

Syns det høres litt rart ut at du nevner auksjoner, for da er det jo vitterlig den som byr mest som får fisken. Eller er det ikke det?

 
Postet 08.02.2018 kl. 19:52
[Rapportér innlegg]
3  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Kort svar :
Mange gjør dette pga seriøsiteten / den manglende seriøsiteten til folk.
Nettopp det at ikke pengene skal rå og de som kan betale mest skal kunne stenge markedet.
Går man internasjonalt så kan man fort oppleve at man kan by store summer for fisk, men eier / oppdretter gir de bort eller selger de for en symbolsk sum til noen h*n vet er dedikert til hobbyen.

 
Postet 08.02.2018 kl. 20:01
[Rapportér innlegg]
4  

WantToGoPRO
Medlem male.gif
Fra: oslo
jo det er det, men er ikke på auksjoner disse fiskene er, di fiskene her kommer aldri til auksjoner pga di som har dem inngår avtaler om ikke selge dem til noen som ikke har dem fra før. dette gjelder spessielt en type L maller av typen L236 SW .. til og med en i bergen har dem og poster flittigt med videoer av dem på offentlig media. men selge kullene di får osv er helt uaktuelt di skal dem ha selv eller selger/bytter med andre som har dem, det er helt uaktuelt for alle som har dem og selge til noen vannlige akvarister som ikke har dem fra før siden di vil ha ene rett på fisken i Norge på et senere tidspunkt for og sitte på store mengder fisk og selge til svin pris om di noen gang kommer til selge dem utfor den indre krets.. vett om flere folk som har fisken og får ofte yngel. men di personene her har avtaler om ikke selge dem til andre akvarister!! du kan selv søke opp L236 Super white. men det er personer i BERGEN STAVANGER og OSLO som sitter på grupper og tilgang på di fiskene her, men spør du om få kjøpe eller di kan ordne noen så har di ikke LÅV! pga avtaler inngått om ikke selge fisk til utenforstående. L236 sw ligger på rundt 3000-5000kr fisk/yngel i dag men da må du til Tyskland eller andre land en Norge for handle fisken pga avtaler i miljøet. Husker jeg rett sitter diverse administratorer her på akvaforum også på grupper av denne type fisk som di ikke vil selge til andre..

Special Aqua Pleco Keeper, ReQuier Special Persons, For The Taske! Du blir ikke god i rally uten og krasje !!
 
Postet 08.02.2018 kl. 20:04
[Rapportér innlegg]
5  

WantToGoPRO
Medlem male.gif
Fra: oslo
ja det er forståelse fullt milo men andre seriøse akvarister som virkelig ønsker en type art og prøve seg på for di elsker hobbyen men som må ty til import og styr for den håndfulle gruppen som sitter på kontakter fisk og yngel har avtaler om ikke selge til andre er litt for dumt, vi vil vell alle hjelpe hverandre om vi kan når det kommer til akvarie og fisk, men at di mektigste i miljøet skal sette seg vrange og ikke vil hjelpe når det kommer til en verdifull fisk er ikke ok mener jeg. det blir litt for egoistisk for min del ass. for og lykkes med akvarie fisk og hobby trenger vi alle hjelp fra andre og delte erfaringer på et tidspunkt så hvorfor skal di beste gjøreseg vanskelige?

Special Aqua Pleco Keeper, ReQuier Special Persons, For The Taske! Du blir ikke god i rally uten og krasje !!
 
Postet 08.02.2018 kl. 20:10
[Rapportér innlegg]
6  

WantToGoPRO
Medlem male.gif
Fra: oslo
...fisk som ikke selges til vannlige akvarister

Special Aqua Pleco Keeper, ReQuier Special Persons, For The Taske! Du blir ikke god i rally uten og krasje !!
 
Postet 08.02.2018 kl. 20:43
[Rapportér innlegg]
7  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Jeg trenger ikke søke opp L236 sw, jeg vet godt hva det er.
Dette er vel også et pågående linjeavlsprosjekt, dermed er man MEGET selektiv på hvem man selger til. Har man først solgt fisk har man ikke lenger kontroll på linjene, dermed lar man være å selge til første og (nesten) beste. Slik er det vel faktisk med de fleste linjeavlsprosjekter, uansett art/rase/type dyr.

 
Postet 08.02.2018 kl. 21:17
[Rapportér innlegg]
8  

WantToGoPRO
Medlem male.gif
Fra: oslo
ok, er godt muligt det, men for oss som har interessen for fiskene og ønsker og anskaffe oss noen individer burde jo få hjelp til dette istedenfor og måtte ty til import og mer utgifter med det en nødvendigt? vil akvarister ha tak i fisken får vi som regel det men det tar litt mer tid, og du vett ikke alltid hva du får og du kan miste fisk på transporten om du impoterer fiskene blir jo spredt uansett og folk avler linjer i hytt og pine uansett, noe er bra og ser bra ut mens annet er så som så. men er godt få et annet perspektiv på ting so det du sa med linje avl. har jo forståelse for det, men til en viss grense. folk må jo forstå at er du villig til bruke pengene på fisken som den koster så er du da i stand normalt sett til ta vare på linjene og om du får det til ;)

Special Aqua Pleco Keeper, ReQuier Special Persons, For The Taske! Du blir ikke god i rally uten og krasje !!
 
Postet 08.02.2018 kl. 22:25
[Rapportér innlegg]
9  

L a r s
Medlem male.gif
Fra: Fredrikstad
Vi lever i et fritt land og kan selge/ikke selge til hvem vi vil. Har de en greie med kontrollert og lukket linjeavl, så er ikke det din business. Det blir som om du og kompisene dine har en frimerkeklubb der dere kun bytter innbyrdes, og så kommer det en ukjent fyr fra utsiden og krever å kjøpe noen av dere.

 
Postet 09.02.2018 kl. 07:41
[Rapportér innlegg]
10  

Sharanu
Medlem male.gif
Fra: Straume
Importer disse fiskene da, avle dem opp og dump dem på markedet om du ikke liker dette.
Da får du samtidig tjent noen kroner samt senket prisene i dette overprisede markedet.

 
Postet 09.02.2018 kl. 09:06
[Rapportér innlegg]
11  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
sitat av WantToGoPRO:
folk må jo forstå at er du villig til bruke pengene på fisken som den koster så er du da i stand normalt sett til ta vare på linjene og om du får det til ;)


Det er der du tar veldig feil....
Fordi det er kostbar fisk som er lett å selge, så er det MANGE der ute som mer enn gjerne driter i linjeavlen og selger så mye de kan for å tjene penger. Og dermed havner individer som de opprinnelige oppdretterene ikke vil ha ut på markedet for å avles videre på, ut på markedet og blir avlet videre på. Dette ser man MASSE eksempler på, ikke bare i akvariehobbyen, men også innen andre ting. Hunder er et annet godt eksempel.

Folk er grådige og vil tjene mest mulig penger på kortest mulig tid, og gir f i om de ødelegger for andre. Sånn er det og derfor bør vi respektere de som heller dedikerer seg til hobbyen og prosjektet, framfor å tjene mest mulig penger på det.

 
Postet 09.02.2018 kl. 10:35
[Rapportér innlegg]
12  

Lars Jamne
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Tror ikke du helt skjønner hva du selv skriver her. Du tok kontakt med meg ang L174 og der har jeg mine egne voksne og ungfisk på oppforing og ingen til salgs så derfor selger jeg heller ingen. Du var på jakt etter voksne lekspar, selvsagt selger jeg ikke deler av gruppen min bare for å dele på gøy. Jeg skal selv ha flere hanner så da venter jeg med å selge til jeg kan plukke ut noen hanner og så er det helt opp til meg når og hvor jeg vil selge disse fiskene. Det er helt logisk at disse fiskene ikke kommer på auksjoner når jeg syns de fortjener en stykkpris på minimum 500kr/stk og en pose med 2-3 fisk på auksjon gir meg 300kr/posen så er det ikke like aktuelt.

L174 står i fare for å bli utryddet så her kommer jeg til å drette mest mulig av dem og så distribuere rundt til de jeg kjenner og vet kan ta vare på dem i alle de årene frem til de er kjønnsmoden. Når jeg treffer de rette folkene så gjør jeg som jeg alltid har gjort. Noen får dem gratis, noen betaler full pris og andre betaler halv pris. Det kommer helt an på hva jeg føler er riktig der og da. Og skulle det komme et byttwforslag fra en på «malletoppen» som du henviser til og de fiskene faller i smak hos meg så bytter jeg framfor å selge til noen andre bare for å få penger i lommen.

L236 SW har jeg ja og det har flere andre også, men når kun en av oss her til lands dretter dem så er det jo lite vits i å bry seg i at vi som ikke dretter dem ikke selger fisk. Det er ingen menneskerett å ha SW i samlingen sin. Det tok mange år før jeg omsider klarte å få tak på mine sammen med en kompis som hentet disse i Tyskland hos oppdretteren. I England selges tysk SW over disk i enkelte butikker (f.eks Countryside Aquatics), fly dit og hent deg en gruppe ungfisk og vipps så har du også L236 SW. Værre er det ikke, det er ingen «mallemafia» som tipser tollerne om å stoppe baggasjen din på vei hjem eller noe slikt heller. Noen ganger må man vente mange år før det klaffer slik at man får tak påmdet man ønsker seg. Har selv ventet i fire år på å få tak på H. Melini igjen som plutselig løste seg i fjor høst. Noen ganger klaffer det, andre ganger klaffer det ikke.

PS. Å gjemme seg bak en falsk FB profil er den dårligste starten når du ønsker å komme i kontakt med oppdrettere for å kjøpe fisk...

 
Postet 09.02.2018 kl. 15:22
[Rapportér innlegg]