Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Edward O. Murdy © Bjarne Sætrang © Kjell-Vidar Kleiva
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Eventyret
Sider: 1 2
21  

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Artig tråd, Liv! Spesielt artig siden jeg hadde keisertetra før, men i et mindre kar.. Med så stort kar så har du mange muligheter. Og dersom planteekstrakter får fortsette så blir det sikkert noe yngel etterhvert.
Må også si at jeg er imponert over at du ikke har fylt opp akvariet med fisk. Det er fort gjort. Da blir det raskt umulig å kjenne igjen enkeltindivider, kanskje særlig når de stimer osv.
Har du tenkt på om du ønsker å få fram yngel i det lille akvariet?

Jeg brukte kun naturmetoden - det dukket bare opp noen yngel etterhvert. Vet at det sikkert skal være lett om du lar enn hann og en, et to hunner få leke i et innkjørt oppvekstakvarie uten andre fisk..

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 28.03.2018 kl. 08:29
[Rapportér innlegg]
22  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Takk Sharanu! Ikkje heilt fornøgd sjølv, men det skal nok bli bra ;)

thankthefish; Takk-med viljestyrke som ein dinglebæsj-så kan eg bekrefta at det er hardt å halde antall fiskar nede! Ynskjer meg fleire neon og keisertetra, flyteplanter og sandsnegler!! Kven veit kva som skjer når kong vinter slepp taket i dalen.....Eg hadde nok ikkje komme tomhendt heim frå ein fiskeauksjon for å seie det slik.

Her i eventyret er det foressten blitt enda ein fisk mindre. Den improviserte bli f(r)isk balja funka fint, men den var ikkje kattesikker-så i ly av mørket har nok ein av kattedjævlane ana sitt snitt til ein liten fiskesnacks og det var det. Borte vart han!
Brutus er framleis den brutale keisaren av Skogen. Ingen andre enn eit par keiserdamer får adgang. Som ei hore på byen patruljerar han territoriet sitt og kastar seg over dei få stakkarane som forviller seg dit. Mat ser ikkje lenger ut til å vere interessant, og det er med ei viss uro eg ser at han blir tynnare. Kåre-Billy (next in command) derimot kastar seg over maten i samme fart som kjerringa i sjokoladeskåla, og er blitt større enn sjefen sjølv. Han har lagt beslag på røysa i motsatt ende, så no er karet delt i to revir, med Gabbi-gibbiceps som den totale dronninga under steinen i midten-og ho er dønn likehendt med kva dei våryre keisarane driv med så lenge dei ikkje prøver å ta maten hennar. Og let ho vere i fred.
Etter antydning til leik bland keiserane så er jo håpet eit par yngel eller 50-naturmetoden.For det ikkje-eingong-bestilte-50-liters-karet-som-skal-bli-mitt blir ikkje noko yngelkar-trur eg tralalala.
Det skal lagast 3d bakgrunn og akvariepynt, så det karet er nok opptatt i lang tid framover. Jepp-ingen yngelkar! Men sånn i nøden så kan ein jo kanskje bruke badekaret til akvariedekorasjon og altså...men sånn inntil vidare så er det altså bestemt at det ikkje blir noko yngelkar! Såhdetsåh!

 
Postet 28.03.2018 kl. 10:25
[Rapportér innlegg]
23 Tittei!

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Klikk på bilde for større versjon
Næmmen fekk meg ein gledeleg overraskelse i dag, da dette lille nurket dukka opp i akvariet. Fått mitt første lille keisertetra yngel visst! Så søøøt!
No kryssar eg fingre, føtter, tær og auge og alt anna som kan kryssast for at den lille krabaten overlever.
Og Stakkars Brutus som eg har tenkt fæle tankar om til tider, gjer meg brått varm om hjertet. Han har kjempa hardt for å halde den trygg der i "skogen". Tips og råd til ei overraska men nybakt "bestemor" blir tatt imot med opne armar;)

 
Postet 28.03.2018 kl. 20:56
[Rapportér innlegg]
24 Gratulerer!

thankthefishtank
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Så artig! Savner keisertetra ene brått og inderlig. Jeg husker at disse yngelen gjerne holdt seg i ærheten av sine gjemmesteder, og dersom de ble utrygge så 'spratt' de sidelengs i vannet og kom seg unna. Jeg så aldri at noen forsvant, men hadde heller ingen fisker som var gode svømmere, eller nattaktive predator eller liknende. Det blir spennende om det dukker opp noen til...
Når det gjelder hva du bør gjøre, så gjetter jeg på at du helst bør la være å rote rundt for mye i akvariet dersom det ikke er nødvendig. Kanskje bør du tenke over at du knuser litt flakfor slik at det blir lettere å få tak i for småttiser? Og at du finner ut hvordan du skal servere maten slik at ikke andre fisker trekkes til gjemmesteder for keiseryngelen... Jeg mener å ha lest at slike yngel stort sett lever av infiserer som allerede er i vannet. Etterhvert sitter de pris på finjustere flakfor. Jeg tror det vil gå greit, dersom en annen fisk skulle havne på feil sted til feil tid. Kanskje oppdager du flere:-)

Gjeller er det som teller. Lunger er for unger.
 
Postet 28.03.2018 kl. 22:32
[Rapportér innlegg]
25 10 yngel!

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Det er vår folkens! No er det byrja bli tøya i tunet, med sildring fra bekkar og snøsmelte, fuglekvitter og den herlege lufta av jord og framsmelta kattebæsj! Med på lassen dukkar sjølvsagt daude gåver fra pelsklingane opp- Fint dandert (Les: lettare partert) rett ved senga der du trampar nedpå med føttene når du står opp-eller under pc-bordet, slik at du kan tuppe borti kadaverdelene når du uforvarande strekker litt på føttene. Berre så de veit det-Fisk er flott!

Her i karet har eg observert tilsammen ti flotte yngel av arten keisertetra. Litt ulik størrelse-alt fra 0,7 til 1,3 cm. Og dei vaksne leiker stadig vekk..Skikkelig vårstemning i karet og ;)

Det klør i fingrane etter å få gjort ein del endringar. Det trengst enda ei større mallehole til Gibbicepsen Gabriella, da ho straks har vokst ut av kokosnøtthola. Ho har vokse 10 cm på nokre mnd! Snakk om vokstspurt!

Løysinga på kriblinga kunne jo ha vore eit nytt kar å sette i gang med-det var jo planen. Men så er det jo slik at frakting av saker og ting i utkantsstrok ikkje er enkelt. Sjølv godt pakka flyteplanter som ein hyggeleg kar på facebook sende min veg, vart mosa. Tørr vel ikkje risikere eit akvarium i glass da nei. Må vel belage meg på at det heller får vente til sommaren og tur til østlandet. Men da skal det pinadøen handlast altså-akvarium og planter og whatnots!!

 
Postet 16.04.2018 kl. 13:25
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2