Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Kjetil L © Yngve Ellingsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Eventyret
Sider: 1 2 3 4
61  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
:D La meg med en gang si, jeg har både stor forståelse for ditt ønske om å kysse bakken etter endt tortur.. og jeg er hjertens enig! Det er nemlig ikke alle kvinnfolk som liker denslags eller har noe som helst ønske om å gjennomgå noe slikt.. * grøsse*

Neste gang ber du om å bli satt av på passende akvarieforretning mens svigerinna tråler gørrkjedelige butikker, vinn-vinn :)

Jo..det vises at du harfått gullfisk, det er ikke å legge skjul på..Får satse på at det lar seg gjøre å lage dam til neste år :) Du får begynne å hinte om ønsket gebursdagsgave allerede nå, så gubben får tid til å områ seg ;)

Ellers konstanterer jeg at jeg liker å lese innleggene dine på nynorsk, litt interessant siden jeg hadde relativt varme følelser for faget på skolen og la oss si det slik, de varme følelsene var ikke av det positive slaget..

 
Postet 20.08.2018 kl. 13:58
[Rapportér innlegg]
62  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Klikk på bilde for større versjon
På bui og kjøpe vatn?

Var så heldig å få kjøpa eit par ancistrus sp. Det som ikkje var heilt med i beregninga var at desse hadde gått i eit kar med ca 17 GH....mitt vatn er 3 Gh. Null problem tenkte eg, eg har da Gh + i skapet der heime. Får mekke til vatnet i karantenekaret når eg kjem heim og så skal jo det gå bra...

Hadde Kjerringa GH+, trur du? Neida, to flasker med KH+, men ingen Gh+. Ringte til ein kompis, men dyrebutikken stengte for 5 minuttar sidan. Hjelp! Kva gjer ei kjerring da ein fredags efta... JO-Prøve å lage sitt eige GH-pulver av knuste magnesium og kalsium tabletter-sjølvsagt?!? Til info; det funkar dårlig!

Omsider fekk Mannen ein lys ide. Boreholsvatn er da hard som fy, og her er gardar rundt oss, med slikt overalt. Så klokka 23 om kvelden fekk eg smiska meg til ein tur til svigerinna for å teste og "låne" vatn. Det var diverre berre 8 GH, men ho tipsa meg om at vatnet på den lokale Bui kunne vere meir egna. Så da fekk eg jammen smiska meg til eit par baljer med vatn derifrå-Gh 15-perfekt!. Så da har eg altså vore på bui og fått meg akvariumvatn. Ikkje verst det hæ?

Aqualibre; skjønnar varme følelsar for nynorsken. Eg var nok ikkje så glad i det eg heller når eg gjekk på skulen-særleg når læraren var av det sadistiske slaget. Marsjerte rundt i rommet som ein liten hitler, for så å brøle ut navnet på neste offer som skulle svare på ei eller anna oppgåve. Sistnevnte lærar var og veldig konservativ i nynorsk bruken. "Hjernerystelse er FEIL-det heiter hovudskakning på nynorsk". Med slike lærerar er det kanskje ikkje så rart at det er _mange_ som mislikar nynorsk-faget!

Det har som nevnt i eit anna innlegg her, vore litt tendens til kribling i kroppen her. Så no er det blitt ordna litt i både eventyret og "karantenekaret". Og til veka får eg tilsendt 2 flotte raude lotus, og skulle tilogmed få med nokre sandsneglar. Det ordnar seg for snille piker(?). Bilder av kara må sjølvsagt med. Kva tykkjer de?

 
Postet 02.09.2018 kl. 20:57
[Rapportér innlegg]
63  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Synes du har et bra øye for akvaristikk-estetikk (den var det saft i!), Liv. :)
Fine kar!

Med litt utvidet tilvenning så tror jeg ancistrusene dine hadde klart seg fint i lavere GH. Disse gutta tåler juling i alle retninger. Mine la egg to dager etter Varmekolbe-gate og 4 dager i 7 grader pluss. ;)

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 03.09.2018 kl. 09:57
[Rapportér innlegg]
64  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Akvaristikk-estetikk....haha. Takk for det Viktor! Her er stort sett den eine dagen lik den neste. Fiskane et og svinsar rundt, og det gjere kjerringa og.

Gradvis nedjustering av GH i ancistrus-karet pågår enno, og ein gryande anger av gullfisk-innkjøp har oppstått. Dei sluker no heile algetabletter utan at mallene får så mykje som ein smakebit. Egentlig artig å sjå for heile fisken "røyker" etterpå. Det kjem ut pulver frå gjeller og munn med jevne mellomrom etterpå. Og så får slukhalsen gjennomgå av dei to andre gullfiskane -blir jaga og nappa etter. Kan nesten høyre dei kauke "Din grådigper! Du skulle jo dele med oss! Spytt ut!"

Meeen, når dei no er såpass store at dei kan sluke ei heil malletablett, så er det nok ikkje lenge til dei kan jafse i seg ein liten keisertetra og. Litt usikker på kva eg da skal finne på.
Fin unnskyldning for å skaffe seg enda eit kar kanskje? Altså, Eg elskar det store karet. Men (No blir eg vel kjølhalt snart) eg har egentlig ikkje lyst på fleire kar. Eg er fornøgd! Ein tekopp i handa, ein kosepus i fanget med fiskane svinsande i akvariet framfor meg er eg sikker på har terapeutisk effekt. Heilt sikket bedre enn meditasjon (Det veit eg jo ikkje sidan eg aldri har prøvd, men meditasjon kan umogleg vere meir avslappande enn det!)
Og når ein først skal komme med personlege meiningar, så har eg ikkje lyst på fleire fisk heller. Eg diggar gibbicepsen/ancistrusen og måten dei kan endre "kamuflasjemønster" i løpet av kort tid, alt etter kor dei oppheld seg i karet. Keiserane som ved første inntrykk kan virke litt kjedelige med fargane Svart og beige er så flotte med leiksfargar; metallisk neongul/grønn på damene, og metallisk blå, med burgunderraud stripe og så knall gule finner. Og så dansar dei og gjere seg sånn til. Fascinerande.
Gullfisken som i utgangspunktet kan virke som den mest spennande er egentlig litt kjedeleg. Den er pen og fargerik, men alt den gjer er jo konstant å ete, leite etter mat og tigge etter mat.
Om gullfisken byrjar å ete keiserane så lyt eg nok finne på noko, men fram til dess så nyt eg akvariet som det er..

 
Postet 13.09.2018 kl. 15:22
[Rapportér innlegg]
65  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
He,he..ennå en akvarist som har oppdaget at gullfisk egentlig ikke egner seg i akvarium men best i dam.. Det kan nok være en viss fare for at keisertetraene ender opp som levendefor ja, gullfisk vokser jo fort i kar med litt størrelse og levende for er jo som kjent bedre enn kjedelig tørrfor..:p For ikke å snakke om at de liker mye fiber i kosten, også kjent som planter..

Ikke lyst på flere kar?? Er du frisk? :D Hadde på flekken satt opp flere, bare det var plass..står et par kar i garasjen på vent, sånn i fall jeg skulle komme over en ledig plass( ellere rettere sagt, lager en plass)

Du må nok satse på utgraving av dam jo før jo heller, høres det ut som ;)

 
Postet 14.09.2018 kl. 08:35
[Rapportér innlegg]
66  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Hahaha! Aqualibre, eg er nok ikkje heilt frisk nei. Og det er nok gjerne grunnen til at eg ikkje vil ha fleire kar;)
Det er iallefall ikkje mangel på plass til fleire. Kunne nok hatt dobbelt så stort kar der "eventyret" står, eller eventuelt to av same størrelse. Men som sagt, to er bra. Har no "eventyret" og karantenekaret. Og det kjenner eg er passe :)
Så får tida vise om eg faktisk _må_ ha meg enda eitt til gullfiskane-om det ikkje er mogleg å få dei omplassert. For du har rett. Gullfisk egnar seg best i dam!

 
Postet 14.09.2018 kl. 12:28
[Rapportér innlegg]
67  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Omplassering kunne kanskje vært en tanke, hvis du kjenner noen som har dam? :) Så kan eventyrtatter oppstå i sin fordums prakt og keiserne leve og formere seg uten å måtte abdisere. God helg fra den eine kjerringa til den annen! :D

 
Postet 15.09.2018 kl. 17:55
[Rapportér innlegg]
68  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Eventyrtatter var jo eit morosamt ord. Starta umiddelbart å førestille meg bileter av sådanne..."humre".

Idag skal ungane på fiskekonkurranse. Eg gruar meg-mogleg fordi eg sjølv kun har fiska ein gong i min barndom. Eg fekk ein liten sølvfarga stakkar som eg stod og gret over og klappa på til skjella losna. Den måtte begravast høgtidlig-og aldri fiska eg med krok eller åte igjen. Sjølvsagt er jo det heilt hyklerisk, sidan eg faktisk er veldig glad i fisk til middags. Men da er iallefall ikkje eg fiskemordaren ...sånn direkte iallefall, og det håpar eg at eg slepp å bli i dag og. Fantastisk mor som håper at ungane ikkje lukkast, eller?;)

Foressten godt å vite at det er fleire kjerringar her, sjølv om enkelte (Les: eg) lenge trudde du var av det mannlege slaget, Aqualibre.
God søndag!

 
Postet 16.09.2018 kl. 12:30
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4