Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Richard Dybdahl © Lisa S © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvor mange fisk etter innkjøring?
1  

Bodø91
Inaktiv bruker
Jeg er snart ferdig med fiskeløs innkjøring av 200 literen (salmimetoden), og lurer på hvor mange fisk jeg kan sette inn på en gang? Tenker at hvis få fisk blir satt inn til å begynne med, og bakteriekolonien i filteret egentlig er veldig stor, blir ikke den mindre igjen?

Fiskene vi skal ha i er 5 stk bolivianske sommerfuglciklider, en stim av rødmunntetra og en gruppe corydoras. Det er planen til nå iallefall :-) Pumpen er eheim experience 350.

 
Postet 15.04.2018 kl. 14:47
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Bakteriefloraen i filteret er nok ikke voldsomt stor, så sett inn fiskene puljevis. Du har rett i at bakteriefloraen vil justere seg etter belastningen, men filteret er neppe klart for å håndtere 20+ fisk med tilhørende foring.

Jeg ville startet med de enkleste og mest hardføre. Jeg vet ikke hvilke cory'er du ser for deg, men om det er aeneus så kan du starte med de.
Eventuelt tetraene.
Ingen av dem er super-hardføre, men om du er nøye med vannkvaliteten så burde det gå fint.

Bolivianerne ville jeg ventet med til akvariet har stått en stund til (en måned eller to i hvert fall). De går for å være litt mer hardføre enn "vanlig" sommerfuglciklide, men jeg vil likevel ikke anbefale å sette inn disse i et så ferskt akvarium.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 16.04.2018 kl. 11:08
[Rapportér innlegg]
3  

Sigmund - ex 530
Medlem male.gif
Fra: Rygge
Bakteriemengden kommer helt an på hvor mye salmi du satte til hver gang. Om du for eksempel brukte 5 ml, kan du sette inn temmelig mange fisk på en gang. Når du først har kjørt inn karet, vil antall bakterier doble seg i løpet av en dag (12 timer), gitt at der er tilstrekkelig næring i vannet, altså ammoniakk.

Bakteriemengden tilpasser seg altså raskt tilgjengelig næring. Det betyr både at den øker fort i antall, som sagt, men også at mengden reduseres hvis det ikke er tilstrekkelig næring. Om du setter inn et lite antall fisk som produserer mindre ammoniakk enn du brukte ved innkjøring (veldig vanskelig å finne ut, dessverre) vil mengden gå ned og du må være mer forsiktig med antall fisk du setter inn hver gang.

De beste ting her i livet er ikke ting!
 
Postet 25.04.2018 kl. 15:58
[Rapportér innlegg]
4  

Bodø91
Inaktiv bruker
Jeg brukte 5 ml salmi under innkjøringen. Hadde nok satt inn mange fisk hvis jeg visste dette til å begynne med, men har tatt det litt gradvis. Det har heldigvis gått veldig fint, alle vannverdier er fortsatt fin :-) Har nå 4 bolivianere, 4 corydoras sterbai og 5 flammetetra + 5 jegersnegler. Skal fylle på med begge stimfiskene når dyrebutikken får flere.

Tusen takk for svar :-)

 
Postet 20.05.2018 kl. 20:32
[Rapportér innlegg]