Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Rita Aspevik © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Merkelige hvite flekker i grusen???
1  

Aleeng30
Medlem male.gif
Fra: Ålesund
Klikk på bilde for større versjon
Hei! Har et 540 liters reiseakvarium som jeg startet opp for 2 måneder siden, og kjøpte da inn en finere svart grus hos dyrebutikken. Kjøpte da akvarium son var i bruk helt til jeg hentet det så var omtrent ferdig innkjørt med en gang, puttet oppi fisk en uke etter og alt gikk fint og alle vannverdie er 100%. La merke til at pumpa mi var full av sandsnegler, men de ville jeg ha så jeg puttet oppi de jeg fant nedi pumpa.

Etter en stund ombestemte jeg meg å kjøpte heller Praktbotia å hadde de nedi.

Så etter 1 måned kom de hvite flekkene dere ser på bildene, og jeg prøvde bare å slamsuge de og de forsvant, så tenkte ikke noe mer på det. Men nå 2 måneder etterpå er flekkene komt tilbake og blir større for hver dag som går!! Hva i all verden er disse flekkene? Sopp? Alger? Ser kansje ut som bitte små tråder som er på flekkene? Har 3 bittesmå plecoer, trodde kanskje de tok dette om det var alger???

Så hva er disse hvite flekkene?

 
Postet 02.05.2018 kl. 17:27
[Rapportér innlegg]
2  

Loomis
Moderator male.gif
Fra: Lørenskog
Hei.
Hva er vannverdiene? Nitrat f.eks.
Blir det liggende mye fôr etter at du har gitt mat?
Hva slags filter har du?

 
Postet 03.05.2018 kl. 19:22
[Rapportér innlegg]
3  

Aleeng30
Medlem male.gif
Fra: Ålesund
20 mg/l NO3
0 mg/l NO2
0 mg/l Cl2
4°d GH
7°d KH
6.3 PH

Litt mat blir liggende igjen etter malle tablettene jeg slipper nedi av og til

Eheim Prof 3 stor type med 2inntak1ut

(Sist endret 05.05.2018 kl. 11:12 av Aleeng30 )
 
Postet 05.05.2018 kl. 11:11
[Rapportér innlegg]
4  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Det er sannsynligvis nedbrytere i form av enten bakterier eller sopp. Kommer vanligvis som et resultat av for høye nitratverdier.
20 mg/l er ikke sjukt høyt, men er i øvre grense av hva man bør ha.

Løsningen er enkel og grei - skift vann oftere og slamsug hver gang til du ser at belegget blir borte. :)
Hurtigvoksende planter vil også kunne avhjelpe nitratnivåene mye.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 07.05.2018 kl. 10:55
[Rapportér innlegg]