Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johan Blixhavn Mæland © Bjarne Sætrang © Ragnar Torgersen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Guppy og vannverdier
1  

SrslyFishing
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Gikk til innkjøp av fisk i går. Kjøpte 6 guppy, 2 blågurami og 2 sommerfuglciklider (electric blue). Lurer litt på da, er det normalt at guppyene svømmer mot strømmen til pumpa? Hadde sterk strømning igår, men var redd de syntes det var for mye så skrudde ned, men enda så svømmer de i mot strømmen.

Og, vannverdiene er pH 7,5 og gH 5. Lest at guppyer trenger minst gh på 9. Hvordan er dette da i forhold til at jeg har blågurami som skal ha minst gh på 5, men cikliden som skal ha maks gh på 5. Klarer guppyene seg med den verdien eller må det gjøres noe?

Litt ny på dette, men fortalte i butikken at vi skulle ha ferskvannsfisk til 120L. Fikk ikke noe spørsmål om vannverdier så vet ikke om de kanskje tenker at vi vet hva slags fisk som passer til eller om de egentlig skal spørre om verdier og velge fisk utifra det, samt akvariestørrelse.

 
Postet 12.05.2018 kl. 20:24
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei! :)

Nei, det er ikke normalt at de bare står mot strømmen.
Erfaringsmessig tyder det da på at vannverdiene ikke er optimale. Ofte er det for høye nitritt eller nitratverdier, men kan også være andre ting som infeksjoner, parasitter o.l. som irriterer gjeller og respirasjon.

Er karet helt nytt?
I så fall kan det hende du får problemer med sommerfuglene. Den største og vanligste feilen som blir gjort med disse er at de settes inn i akvarier som ikke er modnet nok.
Guppy og gurami går helt fint i et nytt kar (med ferdig innkjørt filter), men selv etter disse ukene med innkjøring så er karet fremdeles ustabilt.
Dette tåler sjelden sommerfugler spesielt godt.
De bør ikke settes inn før karet har vært oppe bortimot 6 måneder.

Min erfaring er også det at de klarer seg absolutt best når de går i surt vann. Har prøvd de en del ganger i vann som er nøytralt-lett alkalisk, men da har det gått på til heden.

Vedrørende butikker så er det STOR variasjon på hvor god informasjon man får der. I de aller fleste tilfeller så kan man få inntrykk av at de overser/ikke vet/ikke bryr seg med hvilket miljø fiskene havner i når de er solgt.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 18.05.2018 kl. 11:12
[Rapportér innlegg]
3  

SrslyFishing
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Okei, takk for godt svar!

Er heldigvis fri for nitritt/nitrat. Kan nok hende at vannet blir for bløtt for dem hvis det er derfor de svømmer slik.

Karet har vært oppegående i over et år. Har allerede mistet en sommerfuglciklide, syns det er så ufattelig trist. Trodde de visste bedre i butikken og jeg selv burde nok også ha lest meg til enda mer. Men har da tenkt at vi evt får heve gH’n etterhvert så guppyene trives bedre med hardt vann, siden guramien også tåler opptil 19gH.

Veldig synd at man ikke får mere informasjon egentlig, det er jo liv dette også.

 
Postet 18.05.2018 kl. 11:21
[Rapportér innlegg]
4  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Må bare si meg helt enig med Viktor her. Det er STOR forskjell på kunnskapsnivået og hvorvidt man bare er interessert i å selge hva kunden vil ha, ikke hva dom går sammen/passer størrelsesmessig i det altuelle karet.

Det er synd, ikke minst for dyrene , siden denne bransjen handler med levende dyr og tapstallene er STORE særdeles innen akvaristikken. Av den grunn alene kreves det adskillig mer av drivere/ansatte i zoobransjen, enn i f.eks dagligvarehandelen. Det holder ikke 'å være glad i dyr' man må ha reell kunnskap også!

 
Postet 18.05.2018 kl. 12:58
[Rapportér innlegg]