Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erik Rune Larsen © Karl Kristian © Kjell-Vidar Kleiva
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Vannbytte etter sykdom
1  

Ida Johansen
Medlem female.gif
Fra: Tyristrand
Vi har et 60 l akvarium med 3 molly, 1 algespiser og 4 platy (?) Tror det var det de sa i dyrebutikken. Vi har hatt akvariet siden starten av april. Det stod først i noen dager med bare stein og pynt, puttet deretter oppi planter så stod det i 2 uker før jeg hadde oppi 4 molly og 10 neontetra. Neontetrane døde etter en liten stund av hvit prikk sykdom. Den ene mollyen forsvant sporløst etter bare 2 dager. Jeg gav de medisin kjøpt på dyrebutikken, men neontetrane overlevde ikke. Han i butikken sa det ikke var nødvendig med vannbytte. Etter en liten stund kjøpte vi da 5 nye fisk. Oppdaget igår at platyene hadde hvite prikker på finner og haler. Gav medisin igår i følge doseringen. Det ser ut som at medisinen har fungert da de hvite prikkene er borte. Men på pakningsvedlegget til denne medisinen står det at vannbytte skal utføres. Så nå ble jeg usikker da han i dyrebutikken sa det ikke var nødvendig. Og hvordan skal jeg eventuelt gjennomføre et slikt vannbytte? Må alt vannet byttes? Hvor gjør jeg av fisken i mellomtiden? Må akvariet stå i nye 14 dager før fisken kan puttes tilbake hvis alt vannet byttes?

 
Postet 21.05.2018 kl. 22:04
[Rapportér innlegg]
2  

Loomis
Moderator male.gif
Fra: Lørenskog
Betyr dette at du ikke har skiftet vann siden begynnelsen av april?

I alle tilfelle så bør du følge bruksanvisningen du har for medisinen.

 
Postet 06.06.2018 kl. 19:56
[Rapportér innlegg]
3  

Liv Skamsar
Medlem female.gif
Fra: jostedal
Eg ville nok ha bytta ca 50 % vatn i karet etter ferdig medisinering, og skylt filteret forsiktig med akvarievatn...Men eg er ingen ekspert.

 
Postet 06.06.2018 kl. 22:12
[Rapportér innlegg]
4  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Ikke hør på de i akvariebutikken. Noen av dem vet hva de prater om, andre snakker bare tull, og du vet ikke hvem som er hvem.

Uansett så er det veldig lurt om du tenker nøye over det faktum at jobben deres er salg, ikke opplæring. Og nå har de fått solgt deg både medisiner, nye fisk og alt mulig. De har altså gjort en ganske god jobb, alt i alt.

Les deg opp om akvaristikk. Om nødvendig, lån bøker på biblioteket. Det er også massevis av informasjon å finne på nettet, hvis du tar deg tid til å søke og lese.

Som du nå har begynt å erfare, er det altså ikke bare å tilsette vann og så går resten av seg selv.

 
Postet 07.06.2018 kl. 16:00
[Rapportér innlegg]
5  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Må nok si meg enig med Kampfisk her.. Kunnskapsnivået/interessen for fisk+++ er svært varierende og i mange tilfeller later det til at det er antall kroner man kan slå inn på kassa som er det viktigste.. Hvilket i og for seg er tildels forståelig , da dyrebutikker også lever av salget men det er da ofte snakk om en relativt kortsiktig inntjening, da kundene ofte går lei etter kort tid, når 'alt' dør og det blir bare styr.

 
Postet 08.06.2018 kl. 12:41
[Rapportér innlegg]