Frossen artemia -spekemat til fiskene?

Jeg vurderte å kjøpe frossen artemia for et par dager siden men kom til å tenke på hvordan disse hadde blitt frosset inn.. Har de vært skyllet i ferskvann før innfrysing eller blir de frosset i saltvann? I sistnevnte tilfelle er det jo snakk om rene spekematen og det er jeg ikke så interessert i.

Nå er jeg ikke særlig pinglete i matveien selv men jeg kjenner jeg kvier meg litt for å smake på frossen artemia,mfor å fastslå saltinnholdet..

Såe..andre som er mindre pinglete av seg i så måte eller eventuellt vet om de fryses i fersk eller saltvann? Mener å huske at merket var svenske Akvarieteknik.
Plussmedlem
Hei!

Artemia'en er trygg å bruke.
Saltinnholdet er minimalt i disse produktene og de gjennomgår nok både skylling og et kjapt opphold i ferskvann før de fryses ned.
Viktor
Hei! Artemia'en er trygg å bruke. Saltinnholdet er minimalt i disse produktene og de gjennomgår nok både skylling og et kjapt opphold i ferskvann før de fryses ned.


..og dette kan du garantere fordi du faktisk har smakt på frossen artemia? Jeg forventer et helt sikkert svar her, syns du skal ta en for laget og ta en liten smakeprøve.. Tenk på det som reker, bare i miniformat..
Plussmedlem
Aqualibre
[QUOTE=Viktor]Hei! Artemia'en er trygg å bruke. Saltinnholdet er minimalt i disse produktene og de gjennomgår nok både skylling og et kjapt opphold i ferskvann før de fryses ned.


..og dette kan du garantere fordi du faktisk har smakt på frossen artemia? Jeg forventer et helt sikkert svar her, syns du skal ta en for laget og ta en liten smakeprøve.. Tenk på det som reker, bare i miniformat..

HAHAHAH! Javisst har jeg smakt!!!

Nei, det er vel mer basert på observasjonsdata enn egenerfaring.
Viktor
[QUOTE=Aqualibre][QUOTE=Viktor]Hei! Artemia'en er trygg å bruke. Saltinnholdet er minimalt i disse produktene og de gjennomgår nok både skylling og et kjapt opphold i ferskvann før de fryses ned.


..og dette kan du garantere fordi du faktisk har smakt på frossen artemia? Jeg forventer et helt sikkert svar her, syns du skal ta en for laget og ta en liten smakeprøve.. Tenk på det som reker, bare i miniformat..

HAHAHAH! Javisst har jeg smakt!!!

Nei, det er vel mer basert på observasjonsdata enn egenerfaring.

Skuffende..her trodde jeg du hadde mannet deg opp til å smake på godsakene..
Jeg får vel kjøpe en pakke og smake selv da.. Jg har tross alt svelget ikke få liter mer eller mindre slamfylt akvarievann opp i gjennom årene, så jeg må vel klare litt reker i miniformat også. Rapport følger.
Som utlovet..jeg kjøpte frossen artemia i dag og smakte på microrekene.. Jeg måtte jo det, siden Victor åpenbart er noe mer kresen i matveien enn meg..

Ingen kulinarisk opplevelse presis men jeg kan i alle fall fastslå at rekene er salte. Ganske så salte faktisk. Jeg kunne også se det da jeg slapp resten oppi ene karet , da det skillet som man ser hvis man blander salt og ferskt vann, tydelig kom fram da klumpen begynte å smelte.

Så konklusjonen er at frossen artemia ( i alle fall dette merket) er rimelig salt mat og siden en del arter er noe mer følsomme for salt, så blir jeg nok ikke å gi det til alle.
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap