Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang © Linda Widente © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Molly han ignorerer den ene dama si!
1  

Kineeee
Medlem female.gif
Fra: Oppland
Jeg fikk nylig 3 mollyer og en algeeter i mitt akvarium (fikk dette akvariet så er ikke helt sikker på hvor stort det er men det er ca 35l). Da dette er et nytt akvarium som har hatt innkjøring i 1,5-2 uker etter hva de sa i dyrebutikken (Noe som jeg har funnet ut er i korteste laget).

Jeg kjøpte to dalmatiner mollyer også en gul, den første dagen så var hannen med den gule og jagde bort den andre dama og brydde seg ikke noe om henne, jaget henne vekk fra maten også.

Dag 2 så jeg at den gule lå på bunnen og pustet fort, hun klarte ikke opp til vannoverflaten og bare kavet seg bortover bunnen. Hun klarte og kave seg bort til luftpumpa og ble bare blåst opp for så å svømme litt rundt også bare falle ned til bunnen igjen. senere på dagen døde hun.

Jeg prøvde å søke meg frem og lese om forskjellige sykdommer men fant ingen symptomer på fisken. dette var da jeg fant ut at akvariet skulle kanskje hatt en lenger innkjørings periode. Tok en vanntest og det var litt høye nitrat eller nitrit verdier så jeg har byttet 1/3 vann om dagen for å få ned dette. De 3 fiskene som er der ser ut til å ha det fint og etter at den gule mollyen døde har dalmatinermollyene blitt bestevenner, hannen jager ikke lenger hu andre vekk fra maten og de holder seg i nærheten av hverandre.

Men jeg har lest at de helst skal være 2-3 hunnfisk på en hannfisk, men siden det var litt dårlig vannverdier ville jeg ikke kaste en ny fisk oppi der, så jeg fulgte litt nøye med på dem og så etter om han var veldig på henne, men det så ut til å gå greit, noe jaging ble det men ikke så mye, men etter en stund så skaffet jeg meg en ny gul molly.

Men ingen av de andre ser ut til å ense at denne 3 mollyen er der. Den gule virker litt som det femte hjulet på vogna Har hatt hun snart en uke og nå har hun begynt å gjemme seg litt, og hannen har begynt og jage den andre dalmatineren vekk fra maten igjen. Dalmatinermollyen fikk også babyer i går. Da jeg ikke viste den var gravid ble det et kort liv på de fleste små, men tre stykker ser ut til å klart og kommet seg unna og svømmer rundt og gjemmer seg i en stubbe. Jeg har prøvd å få tak i de små å putte dem i en bolle så de får det litt lettere men dette har jeg gitt opp da de smetter unna og gjemmer seg.

Kan det være at hannen merka at hun var gravid og var snill mot henne fordi hun skulle føde? Og hvorfor ignorer de den tredje mollyen? er det fordi det er en gul molly? Kan den gule gjemme seg fordi den er ensom siden de to andre ignorere den?

 
Postet 25.06.2018 kl. 00:09
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Ikke godt å si hvorfor de ignorerer den, men molly skal ha minst 60 liter. Dermed har du små sjanser for å få molly til å trives over tid i det akvariet du har nå.

 
Postet 25.06.2018 kl. 09:52
[Rapportér innlegg]