Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Finn Falkenhaug © Mazter
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Nytt akvarium, nå er det bare å finne ut hvordan!
1  

Kristine Berge
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Hei alle sammen! Nå har jeg fått tak i akvarium, og det er et lite fint 55 liter, og nå er det bare å finne ut hvilke fisker og planter som fungerer sammen.

Tenkte jeg kunne ha en kamp fisk i det, sammen med en algeeter og eventuelt noen snegler. Hvilken algeter og snegler burde jeg i så fall velge?

Usikker på temp og PH verdier, slik at alt av fisker og planter går i hop. Dette er det som jeg syns er vanskeligst fordi der er så mange alternativ, spessielt til planter!

Så er det også det med filter. Hvilket filter er best? Burde jeg ha innvendig eller utvendig filter?

Tenkte også jeg skulle gå å få tak i steiner fra elv, og det er noe man kan gjøre?

Er så spennende å skulle få akvarium! Er kjempe klar for å lære og finne ut hva som passer best! Har ikke planer om å stresse med å få satt opp akvariumet, siden jeg vil alt skal vere planlagt og skikkelig før jeg gjør det.

 
Postet 30.06.2018 kl. 13:42
[Rapportér innlegg]
2  

Kuledrøm
Medlem female.gif
Fra: Nesoddtangen
Hei, og velkommen til hobbyen og forumet! :-)
Mitt "standardsvar" til nybegynnere finner du her. :-P Jeg tror det er en og annen nyttig lenke der, til et par fiskebaser og til tema fiskeløs innkjøring, fx.

Jeg har ikke kampfisk selv, men kan vel si litt på generelt grunnlag: De liker ikke å ha for mye strøm i karet, så pass på at filteret du skaffer ikke gir for mye strøm. Masse planter er fint til kampfisk, start gjerne med hurtigvoksende stilkplanter og flyteplanter. Limnophila sessiliflora er eksempel på en plante som fort kan danne en fin jungel. Hygrophila polysperma, Hygrophila difformis... Mange andre også, du må bare prøve litt hva du liker og hva som trives hos deg. Og en fin mangroverot som du fester f.eks. javabregner eller anubias på? Det litt forskjell fra individ til individ av kampfisk hva de tolererer av samboere, så her må du gå litt forsiktig fram. Det bør være snille fisk som ikke plager kampfisken og napper i sløret dens. Selvsagt også tilpasse etter vannverdier.

Det er helt ok å hente stein fra naturen. Unngå kalkstein, stein med mye jern/ rustutslag, og stein med mye kråkesølv.

Jeg liker ikke innvendige filtre, da jeg syns det ikke tar seg så bra ut og tar opp plass, pluss at jeg liker å størst mulig filtervolum. Med utvendig kan det imidlertid være litt vanskeligere å finne noe som ikke gir for mye strøm. Ettersom jeg ikke har kampfisk selv, skal jeg ikke foreslå noe konkret filter som kan passe.

Lykke til! :-)

 
Postet 02.07.2018 kl. 11:31
[Rapportér innlegg]