Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Remi Horsgård © amr © Jarle Fabian
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Død gurami og syke fisker
1  

Maren Næss
Medlem female.gif
Fra: Eina
Hei igjen, nå klikker det for meg snart.

Jeg startet med 3 guramier, 7 kileflekkrasboraer, 3 viftereker og 6 kuhli åler. 2 åler er døde, sannsynligvis fordi de var så små i forhold til de andre og ikke fikk i seg nok mat, og i dag fant jeg blåguramien død. Rekene lå alle sammen på rygg og jeg trodde de også var døde, men fikk noe reaksjon i beina når jeg skulle ta dem ut av akvariet. Har hatt dem i en egen bolle med akvarievannet, men ser selv at det ikke egentlig utgjør så mye forskjell.
Kileflekkrasboraene har over natta blitt veldig slappe, alle sammen. De 2 gjenstående guramiene er også slappe og ingen er noe særlig interessert i mat - de spiser når de kommer over den, men det går veldig sakte for seg.
Kuhli ålene har det toppers, nå er det igjen bare de med litt størrelse på og de oppfører seg veldig sunt.

Rekene har trukket seg litt tilbake i et par dager og sittet inni en slags hule. Jeg har sett dem spise, men ikke så mye som jeg hadde håpet. De får algetabletter der det renner ned vann fra filteret, og hulen er også akkurat der. Plutselig ligger den ene midt i akvariet, på ryggen? Og de 2 andre ligger på rygg i hulen. Er de dødsdømt, bør de slippes oppi akvariet igjen, hjelp???

Blåguramien som døde har vært syk i noen dager, men jeg har ikke klart å finne ut hva det er. Den fikk først veldig mørke «striper» over hele seg, mellom skjellene, og hodet ble mørkt. Gjemte seg i en hule mesteparten av tiden, men kom ut for å spise. Generelt slapp. For 2 dager siden så den helt fin ut igjen, stripene forsvant og glansen var på veg tilbake, men i dag lå den død med åpen munn oppå en plante. Jeg har vært ute lenge og vet ikke hvor lenge den har ligget der.

Nå er altså resten av gjengen min helt på bærtur, bortsett fra ålene. Spørsmålet er om noen har en idé om hva det kan være og om jeg får gjort noe med det? Jeg har gjort mange små vannskifter de siste dagene - håper det er rett. I dag byttet jeg ut 75%, i og med at det lå en død, syk fisk oppi der og jeg ikke vet hvor lenge.

Jeg fôrer med Dr. Bassleer Regular M (og plecotabletter fra tetra til rekene) etter anbefaling fra dyrebutikken.

Beklager langt innlegg, men jeg hater at jeg ikke klarer å ta vare på dem og er veldig redd for at alle dør..

 
Postet 10.07.2018 kl. 02:40
[Rapportér innlegg]
2  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Hei :) Hvor stort er akvariet, hvor lenge siden er det du satte det opp og når satte du fiskene/rekene inn? Ble karet innkjørt før du satte inn fiskene og har du sjekket vannverdiene?

Sånn umiddelbart så tenkte jeg på at det muligens ikke var stabilt ( vannverdiene) før du satte inn fisk. Har du tilsatt noe i karet eller kunne fått noe oppi som fiskene reagerer på?

 
Postet 10.07.2018 kl. 08:50
[Rapportér innlegg]
3  

Maren Næss
Medlem female.gif
Fra: Eina
Akvariet er 60L, og det var innkjørt når jeg kjøpte fiskene. Ålene og rekene kom uka etterpå, og har hatt fisk i det i 1 mnd nå. Har ikke hatt noe annet i det enn vaskede dekorasjoner kjøpt i dyrebutikk, som har vært der siden innkjøring, Aquasafe fra Tetra og fôr. Jeg har gått tom for tester, skal kjøpe nye i morgen, men synes det er så spesielt at de plutselig blir syke når det ikke har vært noen forandring i akvariet og det sto greit til når jeg testet for 2 uker siden. Temperaturen er 23 grader.

(Sist endret 10.07.2018 kl. 12:19 av Maren Næss )
 
Postet 10.07.2018 kl. 12:18
[Rapportér innlegg]
4  

Maren Næss
Medlem female.gif
Fra: Eina
Update; fant 2 reker døde i dag og avlivet da den tredje. Kileflekkrasboraene ser ut til å ha kommet seg masse, guramiene fortsatt litt slappe. Alle har fått tilbake mye av fargen men fortsatt en smule blasse.

Regner med at det ordner seg for de som er igjen - kanskje alt som skulle til var ferre fisker?

 
Postet 10.07.2018 kl. 21:12
[Rapportér innlegg]