Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Geir Kristian Teigland © Frank Angell © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Oppdrett av sverddragere
1  

Elise Lian
Medlem female.gif
Fra: Stjørdal
Klikk på bilde for større versjon
Hei!

Har 3 sverddragere i et 60 liters tropsik ferskvannsakvarium (1 hanne og 2 hunner). Den ene hunnen er gravid, men veldig usikker på hvor langt da den var gravid når vi fikk tak i den for ca 1 uke sider. Noen som kan hjelpe med å se når dere tror det kommer yngel?

Hadde vært greit å vite ca tid, da vi vil sette hunnen i fødekar for å få de fleste yngel til å leve over. Dette også fordi det er flere fisker i akvariet som kan spise ynglet. Vet det er mange som er mot fødekar, men har en 3 åring i hus som synes det er veldig moro med fiskebabyer...

 
Postet 22.07.2018 kl. 11:07
[Rapportér innlegg]
2  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Drektighetstid er ca 30 dager. Dette vil variere noe, beroende på temperatur f.eks. Så det er vanskelig å si hvor lenge det er igjen av drektighetstiden, noen hunner ser smått drektige ut bestandig mens andre blir svært stormagede før fødsel, hvis det er et stort kull.

Fødekasser er ikke optimale som du nok har skjønt allerede :) Det stresser hunnfisken og med mindre du har et annet kar å overføre yngelen i etterpå, så er det heller ikke noe egnet oppvekststed for yngelen. Det blir for liten plass og dårlig vannsirkulasjon. Ergo vokser yngelen svært sent eller omtrent ikke under sånne forhold.

Har du godt med planter i hovedkaret og andre gjemmesteder, så vil nesten alltid noe yngel vokse opp uansett, selv med yngelspisende fisk.

 
Postet 23.07.2018 kl. 18:47
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)