Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Fór og fóring
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mia Silkoset © Morten Nordby © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Blackworms
1  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Jeg kjøpte noen poser med blackworms ( fra Imazo) og dette var jo riktig populært men jeg så at ormene rimelig kjapt forsvant ned i bunnlaget. Noen erfaringer med dette, tenker at hvis disse dør i mengderfør de eventuellt blir oppdaget, så er det vel ikke særlig heldig mtp vannet i karet.

Bør jeg knipe inn på antallet pr.foring, slik at færre har sjanse til å gjemme seg i bunnlaget? Det hadde jo vært kjekt om de dannet en liten koloni i karene men de ser ut til å være noe krevende mtp oppdrett, så det er kanskje for mye å håpe på.

Har aldri foret med blackworns tidligere, så her er jeg helt blank.

 
Postet 21.08.2018 kl. 10:15
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei, Aqua!
Tipper fiskene satte pris på dette ja.

Mener disse skal være ganske enkle å holde, da de er langt mer hardføre enn annet levendefor?
De reproduserer seg ikke veldig fort, og slik kan man overbeskatte kulturen, men jeg tviler på at det har noe å si at det forsvinner noen i bunnlaget. Enten får du en etablert kultur der, eller så får fiskene litt ekstra snacks.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 21.08.2018 kl. 10:51
[Rapportér innlegg]
3  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Som sagt, har ingen tidligere erfaring med blackworms men har snust litt rundt på nett og hvorvidt de er enkle å holde/oppdrette , ser ut til å være litt uenighet om. Men..akkurat det er vel ingen overraskelse..

Hadde en bøtte med regnvann på verandaen, helte ormene oppi der, de små posene de kommer i kan da ikke gi optimale betingelser særlig lenge.. Ormene har klart seg godt et par dager i alle fall, håver bare opp en passende mengde når jeg forer.

En liten koloni med levendefor i karene hadde jo ikke vært dumt, dog måtte da ormene komme opp av bunnlaget frivillig så ig si, ellers ville vel ikke fiskene ha særlig nytte av dem.

 
Postet 22.08.2018 kl. 07:58
[Rapportér innlegg]
4  

Svartvann
Medlem male.gif
Fra: Meråker
Aldri prøvd de, men ser de lever i ferskvann bl.a. i California i vill tilstand, så jeg går ut i fra de aldri kan dø i avkariegrusen (de deler seg, wikipedia sier mange populasjoner aldri når voksen reproduserende tilstand, siden ormene deler seg og vokser fra små igjen før de blir voksen). Spist eller dø av sykdom, ja. Ikke alderdom.
Har du fisk som jakter i bunnlaget, som Apistogramma, botia eller corydoras vil de nok bli spist. Det jeg antar er at folk foretrekker å ha en egen koloni i et glass eller mini 1-2 liter akvarie, for å unngå hundre minimark som titter opp av grusen i akvariet på stua, og mater små posjoner.

Mesteparten av blackworm koloni bildene ser ut til å bestå av tuppervare bokser og brusstein og en liten pumpe, så det ser overkommelig, om du ønsker å prøve.

 
Postet 22.08.2018 kl. 11:21
[Rapportér innlegg]
5  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Takk for svar :) Høres jo utmerket ut dette, siden jeg ikke er som 'folk flest' , så er tanken på levendefor som lever og formerer seg i karene, en alldeles utmerket sak, etter mitt syn. :)

Så lenge det som lever i karene ikke skader fisk eller planter, så må det bare leve der, det er jo spennende med liv i karene , enten det er fisk eller noe annet.

 
Postet 22.08.2018 kl. 12:59
[Rapportér innlegg]