Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tor E. Simonsen © Birgitte Roland © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Har jeg gjort ett dumt kjøp? Haquoss
1  

Marie Hellevang
Medlem female.gif
Fra: Oslo
I går kjøpte jeg akvariet "Evolution 60" av merket Haquoss. Det ble kjøpt på Oslo Zoosenter (Bernt Ankers gate). Jeg ble fort veldig usikker på kvaliteten, da noe av utsyret så litt skittent ut, og instruksjonene var dårlig oversatt fra italiensk til engelsk. Jeg har nå fylt vann i det, og merker at luftpumpen bråker en del (noe som ikke trenger å bety noe, men er irriterende), og lyset er veldig varmt og varmer opp vannet mer da jeg har det på. Varmen lager også dugg på glasset hvor jeg ikke har vann. Synes også det lukter litt brent av lyset. Jeg lurer på om noen av dere har erfaringer med merket, og om jeg bør prøve å få tilbake pengene. (2000kr for akvariet, to planter, bakteriekultur på flaske, og middel for å rense springvann).

(Sist endret 02.09.2018 kl. 14:05 av Marie Hellevang )
 
Postet 02.09.2018 kl. 14:05
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Jeg har ikke direkte kjennskap til dette merket, men prisen antyder at det her er snakk om et budsjett-akvarium. Da får man fort slike "utfordringer".

At det er litt skittent kan komme av at det har vært lagret en stund på et sted med mye støv.

Lyset - antar vi her snakker om lysstoffrør? Da er det en kjent sak at disse utvikler en del varme og vil følgelig påvirke temperaturen i karet. Brentlukten kommer sikkert av støv som har havnet på trafo'en til lysrørene. Denne blir dugelig varm den også.

Luftpumper i nedre del av prisskalaen har en tendens til å lage en del støy. Men det kan også bare være at det er fanget luft i mekanismen. Dette vil lage ekstra vibrasjoner som igjen skaper støyende lyd. Prøv å snu litt på pumpa under mens den er i gang og under vann.

Om du ønsker å bytte det inn, blir en sak for deg. Tviler på du får heve kjøpet, i og med at det egentlig ikke er noe galt med karet, bare irriterende. Men det skader ikke å prøve. :)
Snakk med butikken du kjøpte det i og hør om du får refundert pengene, evt. byttet i et annet merke kanskje?

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 03.09.2018 kl. 09:54
[Rapportér innlegg]