Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Kjetil L © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Kan dette fungere i 80 liter?
1  

Elin Jensen
Medlem female.gif
Fra: Storforshei
Heisann

Jeg tengte å få i gang mitt akvarium som har stått å samlet støv i flere år. Akvariumet er på 80 liter.

Jeg har hatt akvariefisker tidligere, men grunnet elendig informasjon og dårlig kunnskap gikk det desverre ikke så bra. Nå har jeg lyst til å prøve igjen.

Det jeg lurer på er hvilken fisk som kan trives i et såpass lite akvarie? Jeg har vurdert en stim med kardinaltetra (ca7 stk) palettciklider (2 eller 3) og en ancistus. Er dette noe som kan fungere? Og hva burde jeg i såfall tenke på i forhold til belysning og innredning? Om disse forslagene ikke vil trives i mitt akvarie, så tar jeg gjærne i mot tips.

 
Postet 13.09.2018 kl. 12:55
[Rapportér innlegg]
2  

Adrian Bobel
Medlem male.gif
Fra: Mysen
Hei!
Du burde ha kun 2 palletcicklider da disse blir aggresive mot hverandre.Hadde anbefalt deg en hann og en ho.??

 
Postet 13.09.2018 kl. 22:00
[Rapportér innlegg]
3  

Aqualibre
Medlem male.gif
Fra: Bodø
Velkommen tilbake til hobbyen :) Jeg tror jeg ville kuttet ut palettcichlidene helt. Pene og interessante fisker ja men de yngler, gjerne både titt og ofte.. De er som oftest gode foreldre også, hvilket jo vil si at de øvrige fiskene i karet gjerne får stryk..og i et så lite kar, har de få eller ingen fluktmuligheter.

Lar man yngelen vokse opp oppdager man som regel at det er begrenset interesse for dem og hva skal man gjøre da med overskuddet av fisk?

Hvis jeg kan foreslå noe, så ville det være kardinalneon og noen Corydoras i stedet. Begge artene trives best i flertall og er relativt enkle å holde, så lenge vannverdiene ikke er helt på styr. Corydorasene trives godt med fin sand, Biltema sin er fin i så måte. Art.nr. 1754-25.

Ancistrus ville jeg ventet med, til du ser om det egentlig er behov for den typen algespiser. Snegler er også gode algespisere og belaster ( det allerede lille vannvolumet) mindre.

Innredning ja, hvis du går for forslaget over ville jg satset på røtter og en grei plantevekst i karet, da vil ikke minst kardinalene farge bedre ut.

(Sist endret 14.09.2018 kl. 08:02 av Aqualibre )
 
Postet 14.09.2018 kl. 08:00
[Rapportér innlegg]
4  

Elin Jensen
Medlem female.gif
Fra: Storforshei
Takk for svar og gode tips. Kommer sikkert ned flere spørsmål etterhvert som jeg begynner å sette opp.

 
Postet 14.09.2018 kl. 12:14
[Rapportér innlegg]