Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Håvard Støre Andresen © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Salmi innkjøring - mengder ift fisk
1  

kindafishy
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei,

Tar opp igjen hobbyen etter et år uten kar da det ble plukket ned pga flytting. Kjører igang med salmi for første gang og er ganske langt i prosessen. Har juksa med litt filtermateriale fra karet på jobben, så har gått relativt radig, 2 uker og 1 dag hittil.

250L karet spiser 5ml salmi på mindre enn 20 timer, og ser god økning i NO3 nå så regner med nitritt toppen er på vei ned. Vet ikke hvor høy den har vært da måleutstyret makser på 1ppm.

Det jeg lurer på er hvordan vet jeg hvor mye salmi pr døgn som bør brytes ned til NO3 for å sikre at filtreringen håndterer de fiskene som skal flytte inn?

Har en FX5 og 3d bakgrunn full av bioballer, fikk plass til en hel eske av de blå ballene fra "Hagen", overrenning og ventiler gjennom bakgrunnen lenger nede. Så regner med å ha filtrering til å håndtere et ganske godt befolket malawi oppsett, si 20-25 av de ikke for store sortene.

Vil 5 ml salmi/døgn tilsvare dette, eller bør jeg øke dosen, evt dosere 2 ganger pr. døgn med 5 ml? Er det noen fare ved å dosere langt over 5ppm? Hvor mye forurenser egentlig en fisk? (klar over at det varierer med foring osv, men gitt at det ikke overfores)

Dette leder meg til neste spørsmål, forutsatt at alt er klart får jeg fisk på mandag til uka - alt på en gang. Men så skal jeg være borte fra karet fra torsdag til mandag kveld. Er det sjangs for at filterbakteriene taper seg veldig i løpet av de 4 dagene uten mat? Kan jeg evt. dosere 20-30ml salmi på torsdag for å motvirke dette, eller må jeg finne på en eller annen lur løsning for å få dosert dette jevnt mens jeg er borte? Har lite lyst til å legge masse fiskemat til råtning oppi der i frykt for alger - eller er dette beste løsningen?

Ble langt dette, men da fikk jeg med det meste av info skulle man tro. På forhånd takk for svar :)

(Sist endret 18.09.2018 kl. 19:30 av kindafishy )
 
Postet 18.09.2018 kl. 19:28
[Rapportér innlegg]