Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona Opland © Bjarne Sætrang © Stig Rune Rostad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Oppstart av nytt akvarium
1  

Silje Bærheim Storøy
Medlem female.gif
Fra: Sandnes
hei, jeg skal sette opp et nytt akvarium på 110 liter. har et på 60liter fra før av, hvor det bor 4 kampfisker og noen platyer. det nye akvariet har jeg valg hvit/ veldig lys sand, ettersom jeg synes det er fint, og 60 literen har svart sand. det jeg lurer på er

1. hva fisk kan jeg ha i 110 literen? har tenkt guppy og sverddrager, men ønsker gjerne flere forslag til litt mer "spesiell" fisk, vet at ph kan øke med hvit sand.

2. jeg har funnet litt steiner og kråkeskall i havet i spania, veldig kult og ønsker å ha det oppi 110 literen. kan dette være farlig? vil så klart skylle veldig godt før jeg kaster det oppi.

3. er det slik at planter ikke trives i hvit sand? må jeg gå til innkjøp av falske? har hørt at friske gode planter er roten til et velfungerende akvarium, har noen isåfall tips til hva planter jeg kunne hatt.

 
Postet 26.09.2018 kl. 21:05
[Rapportér innlegg]
2  

Hitsuji
Medlem male.gif
Fra: Oslo
1. Dette er mer avhenging av hvor du har tenkt til å kjøpe fiskene og hva de har av fisker inne. Hør med de som selger fiskene om de passer i akvariet ditt.

2. Det burde gå bra med steinene. Tror kråkeskall inneholder det samme som andre skalldyr i havet, så det vil sikkert føre til et mer stabilt pH (og en liten økning av pH) når det løser opp over tid.

3. Hurtigvoksende planter vil fort "si ifra" om det ikke går bra. Litt usikker på vannplanter, men planter generelt trenger et viss pH område (6-7) for å kunne best ta opp næringstoffer. Hvis det blir for høyt eller lavt så vil de fysisk ikke kunne ta opp noen av de viktige næringsstoffene. Hvis sandet ditt øker pH-en for mye vil jeg tro det vil drepe plantene over tid. Jeg vil anbefale å sjekke pH-en og starte med en hurtigvoksende plante for å se hvordan den reagerer. Planter er mye mer sensitiv for pH enn fisk.

(Sist endret 27.09.2018 kl. 16:31 av Hitsuji )
 
Postet 27.09.2018 kl. 16:30
[Rapportér innlegg]