Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein © Kristian Hollund © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Sopp?
1  

Ina Haugen Johannessen
Medlem female.gif
Fra: Rena
Jeg er nybegynner her og skaffet meg for noen måneder siden et akvarium. Det sto i i ca en måned før jeg kjøpte de første fiskene. Jeg kjøpte da 5 guppy og en ancistrus til å begynne med. Siden jeg er nybegynner var jeg ikke klar over at det var 5 han guppyer jeg fikk da jeg kjøpte fiskene. Jeg la merke til at den ene ble litt "mobbet" av de andre og en morgen jeg gikk for å skru på lyset og mate de, la jeg merke til at halen til den mobbede fisken var blitt litt ødelagt. Jeg leste litt forskjellig her inne og tenkte bare å holde et ekstra godt øye med fisken.
Dette er nå noen uker siden. For et par dager siden ja jeg merke til en hvit/gjennomsiktig "dott" på halen til den skadede fisken. Jeg bestemte meg for å ta denne fisken ut i tilfelle det skulle være noe smittsomt og for å lettere kunne holde et øye med den.
Jeg har byttet litt av vannet til denne fisken hver dag, men denne dotten har bare blitt større og større. den har også fått en slik dott på ryggfinnen. Dotten på halefinnen har nå falt av, men den på ryggen er der enda.
Er det noen som vet hva dette kan være?
Er det sopp?

Vannverdiene er det forresten ingenting galt med. Husker ikke tallene, men de er normale.

 
Postet 31.10.2018 kl. 14:57
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei, Ina.

Høres veldig ut som sopp.

Soppinfeksjon i et sår som kommer av en ytre skade er sjelden meget alvorlig og vil i de fleste tilfeller gå over av seg selv, så lenge fisken ellers er i god form, får god og variert kost og du er flink til å skifte vann.
Siden dotten på ryggen er borte, tror jeg nok den på halefinnen også vil forsvinne om noen dager. Bare fortsett å skifte vann og overvåke situasjonen.

Sopp smitter ikke så lenge de andre fiskene ikke har sår eller skader soppen kan feste seg i. Skadefri, frisk fisk får ikke soppinfeksjon.

Hvis det derimot ikke blir bedre iløpet av de nærmeste dagene, så bør du vurdere medisinering.Som et tillegg så vil jeg også opplyse om at sopp kan komme hvis fisken(e) er svekket fra før, typisk gjennom en bakterieinfeksjon eller annen sykdom. Da vil neppe vannbytter og god mat ha særlig effekt.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 01.11.2018 kl. 12:22
[Rapportér innlegg]