Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Lene H © Heidi Pedersen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Ancistrus oppdrett i hovedkaret
1  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei folkens!

Jeg har et 120l jewel som er av høye typen. Så 50x60x40 vil jeg tippe.

Oppi der har jeg ca 10 platy og sverdragere mix og 4 ancistrus (2 hanner og 2 damer)
Har prøvd å få de til å leke i ca 6mnd før:

Nylig introdusert jeg siste hannen, stor kar mye større en den andre og veldig rolig. Natten etter han kom oppi så fant han hule og nå ligger han å vifter. Han tar et par korte turer ut av og til. Men tar jeg i lokket på akvariet så flyr han inn.

Jeg har lest overalt om oppdrett på disse. Men det står veldig lite om hva fiske str må til for å sluke disse ungene?

Mine dragere er glad i å nappe i hverandre så lurer på om jeg skal overføre de i slik flytekar før de kommer ut eller la de være?

Så er jo det med å holde de mett.. jeg hat gitt de squash og agurk med jevne mellom rom og lurer på om dette er en god måte å la de få spist uten mye konkuranse? Alt av tabeletter flyr dragere på.

Hva str er de når de kommer ut?


Mvh, André
 
Postet 08.12.2018 kl. 22:05
[Rapportér innlegg]
2  

Tobias O
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Jeg har aldri hatt oppdrett på slike selv, men har sett noen nyklekte ancistruser. De er nok små nok til at både platy og sverddrager kan forsyne seg av de, så hvis du vil ha mye yngel bør du nok flytte de til et tryggere sted.
Vil si de er en snau cm når de er ferdige med plommesekken.
Har du mye gjemmesteder i form av røtter/planter kan det hende at det vil overleve noen uansett.

På linken der står det litt forskjellige forslag til grønnsaker man kan gi til ancistrus.
{url}

 
Postet 09.12.2018 kl. 10:35
[Rapportér innlegg]
3  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Ja det er en del steder de kan gjemme seg, men ønsker dette første kullet til å vokse opp mest mulig. (Se bilde)

Jeg har sånn flyteboks som jeg kan ligge de oppi.
Har også 2liter boks fra iskrem og har luftpumpe jeg ikke bruker men har ikke svamp eller brusestein. Så må evt en tur til nærmeste Zoo.Mvh, André
 
Postet 09.12.2018 kl. 10:59
[Rapportér innlegg]
4  

Tobias O
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Bør nok ihvertfall ha en luftestein slik at det blir en slags sirkulasjon. Får tro noen med litt mer erfaring kommenterer :)

Så ut til at du hadde en del skjulesteder, så det kan bli litt yngel uten noen inngrep fra din side også.

 
Postet 09.12.2018 kl. 11:25
[Rapportér innlegg]
5  

serafiks
Medlem female.gif
Fra: Andebu
Men mine ancistrus lar jeg det gå litt sinn gang.
Hannen er en flott far med litt erfaring og om de ikke blir stresset passer de på eggen og jagger vekk alle som prøver og komme i nærheten av hulen eller roten de har valg og legge eggene på. Blir mer beskyttende med erfaringen de får.
Blir de ofte forstyret eller føler seg truet spiser de opp eggene selv en og latt andre stjele eggene. Så viktig at det er flere huler så de andre ancistrusene ikke prøver og komme inn i hulen hans. Det blir for stress som og moren er ikke velkomen heller så har du 4stk i akvariumet ditt. Burde du har 5 gjemmesteder eller flere og helst en del planter rundt.

Om du velger og ta ut eggene, er det best og fjerne de for seg selv og latt far bli igjen, Det blir for stressene for han og flytte eller at mye skjer rundt han som igjen føret til at han føler at han må spise eggene.
Skal du ha mest mulig overlende er det best og ta ut eggene for seg selv i fødekar eller om du har et annen akvarium som er satt opp som et fødekar og oppveks akvarium.

Men om du lar far og egg bli i akvariumet passer han på eggene til de klekker og etter de klekkes prøver han så lenge han klarer og holde de små inne i hulen. Her varirer det veldig på erfaring til far første gang min hann heter diamond ble far var det kun 2 som overlevde. De kom ut av hulen etter 2 dager. Var litt lite planter og gjemme seg i og de fleste ble spist. Trodde først jeg hadde mistet alle til noen uker senere da de hadde blitt ca 1cm, at jeg fant 2stk.

Men diamond blir bedre og bedre hver gang han passer på sinne små. Nå er han på det stadiet at han prøver og holde de inne i hulen og om han ikke får det til blir han med de små ut, når de stikker av. men holder seg nærmere roten om noen fisk kommer for nær roten med de andre små drar han tilbake for å beskytte dem, som noen ganger fører til at de som gikk ut blir spist. Min har huler og røtter og velge mellom med ser ut til at min hann foretrekker en spesiel rot. Men moro og se han utvikle seg og blir en god erfaren far. Men er varierende resulatet du kan få med den metoden noen ganger går det bra og du får en del andre gang kun noen få. Men nå med så god far han har blitt er han blitt helt rå til og passe på de små så ser ut til at de fleste overlever gang på gang.
Jeg setter veldig pris på og følge utviklingen til diamond og vil i grunn anbefalle det.


 
Postet 15.12.2018 kl. 21:00
[Rapportér innlegg]
6  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Takk for at du tok deg til å svare godt. Nå er dette en stor han jeg kjøpte 7.12. Helt siden den gang har han lagt inni hulen med hode inn og halen på utsiden. Han tar seg noen raske turer ut innimellom men kommer fort tilbake. Han jager vekk av og til og sverdragerene ser ut som å ikke tørre å gå inn.

Har prøvd å lyse inn men ser ingenting. Er 26 grader i akvariet uten kolbe. Så de burde vel begynne å nærme seg? Ser hun ene damen har egg i seg.

Passer de på å vifter sånn selv før eggene er lagt?

Mvh, André
 
Postet 16.12.2018 kl. 00:00
[Rapportér innlegg]
7  

serafiks
Medlem female.gif
Fra: Andebu
Min kan ofte ligge of vifte med både hale og bakfinner. Nå som han har valg favorit plassen sinn så holder han seg der det meste av tiden, veldig sjeldent og se han flytter seg. Selv om han passer på egg eller ikke. Har noe med at de holder område rent de venter på regnsesongen som er tiden de legger egg. Så mine legger som regel kun egg da jeg har byttet ca 25% og helt opp i kaldt vann, jeg har varmekolbe så det varmer seg opp igjen. Har jeg lyst på egg og de ikke la egg på først vannbytte så bytter jeg vann på de 4 dager til. Om de enda ikke har lagt egg så venter jeg 1-2uker før jeg prøver på nytt.

Eneste gangen jeg ser han ute av roten sin er da han følger etter hunnen og prøver og imponere henne. Da vil hun ofte tilbringe litt tid under roten hans og se noen ganger legger hun egg andre ganger ikke. Sånn obs siden du har 2 hunner, om han er flink til og imponere kan begge legg egg til samme hann.

Om det ikke er lett og ser etter egg i hulen. Så se litt på hannnen har han vært med i lek og befruktet egg så vil han ofte han skader på finnen sinne ofte topp finne og hale. Dette er normalt og de vokser ut igjen husker ikke helt tid men ser normal ut etter 3-4 uker.

Er eggene der så tar det ca 4-6 dager for de klekkes med den tempraturen du har. Så blir de i hulen ofte 2-3 dager til de er ferdig med og spise opp eggsekken de har på seg. Men de er så små etter jeg har sett eggene klekkes ser jeg ofte ikke de små før de er ca 7-9 dager gammle, har en del planter rundt de kan gjemme seg i. Men de holder seg i nær hulen og om de blir redde gjemmer de seg i roten til diamond og han passer på de. Til de ca er 3-5cm store, jeg har som regel flyttet mine da til eget akvarium så diamond kan få litt fred, men han har aldri nektet de inn i roten siden om de ville gjemme seg der. Men kan se at han blir tynn og ser sliten ut og trenge litt egen tid til og få styrken tilbake. Noen sjeldene ganger rett etter de er flyttet kommer hunnen tilbake og legger enda flere egg. Da plager jeg han litt så de blir spist. Vet ikke om det er riktig valg eller ikke, men synes ikke han ser klar ut til og ikke spise i 2-4 dager da hann allerede er blit veldig synlig tynn.

 
Postet 16.12.2018 kl. 10:22
[Rapportér innlegg]
8  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
En ting jeg har merket med den hannen jeg først fikk er at han har vært brun/gul/svart hele tiden. Jaget damen vekk hele tiden og ville ikke legge egg eller finne noe hule. Den fant et sted i mørket under et stump og vær gang jeg kom bort til akvariet eller gikk forbi så stakk han der. Han er 8cm ca.

Vurderer å gi han tilbake til butikken for tror ikke han trives pga fargene og måten han oppfører seg.

Den nye hannen er sikkert 15cm og bryr seg nesten ikke om den andre hannen som jeg har sett. Men har merket at han tør ikke gå til høyre side av akvariet lengre :p

Mvh, André
 
Postet 16.12.2018 kl. 19:01
[Rapportér innlegg]
9  

serafiks
Medlem female.gif
Fra: Andebu
Tror ikke fargene har så mye og si er ikke alle som blir helt svart.

Men er forskjellig oppførsel på de. har hatt en del som bare ligger og gjemmer seg også, kan ikke stå flere meter unna så fort de ser deg gjemmer seg. Men også noen mer morsome som sover ut i det åpent oppned så må sjekke om de lever xD


Men ja større hanner generelt i dyr/fisk er mer selvsikkere og mer modig. Så kan jo være den på 8cm er veldig ung kanskje nesten akkurat blitt kjønnsmoden. Da er de ikke så tøffe men vansklig og si da fisk vokser veldig inviduelt, noen blir giganter andre forblir små.

 
Postet 16.12.2018 kl. 20:27
[Rapportér innlegg]
10  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Prøvd mye forskjelllig nå. Er totalt 4 steder (2 malle huler og 2 kokkusnøtter) og han bytter hule, og den andre bryr seg ikke om huler. Begynne å lure på om damene ikke trives.

Har ommøblert med soil, to røtter og javamose og mye grønt inni. Ser den minste damen tar veldig lite opp finnene mens de 2 hannene og andre damen har de oppe hele tiden. Mulig pga hun er minst i relativt lite akvarieplass på bunn? 40x50x60 120l juwel

Noen tips til å øke trifsel? Vann verdier? Har hardhet på rundt 9-10 som er mulig litt høyt for de?

Mvh, André
 
Postet 06.01.2019 kl. 23:58
[Rapportér innlegg]
11  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
I karet mitt som ancistrusen yngler i så har jeg veldig mye sirkulasjon.
Jeg har en powerhead i tillegg til filteret. Temp på ca 26-27C, ph er vel på 6.5 og det er mye røtter i akvariet og sandbunn.
De yngler som regel etter ett kaldtvannsbytte.
Fôr fisken godt. Hvis du mater med feks erter, paprika og rå potet i tillegg til tablettene er det større sjanse for at de får ha maten sin i fred.
Spesielt yngel spiser mye og da må du ha mye mat og skifte vann ofte.
Yngelet kan bli spist så jeg ville prøvd å hentet de ut siden du har selskapakar.

 
Postet 07.01.2019 kl. 08:17
[Rapportér innlegg]
12  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Okey, jeg har 2 filter nå mens jeg bytter til ekternt eheim experience med 500l/t. Det har økt vann sirkulasjonen mye og ser fisken trives mye bedre. Dette ble gjort for en uke siden. Tenker jeg prøver kaldtvann bytte idag, ca 20l.

Mulig de får for lite mat tilgjengelig? Jeg mater sånn av og til. Aldri helt fast tid men sånn ca annenhver dag og gir en del føler jeg.

Gir som regel 4 tab og litt forskjellig. La oppi en agurk hin dagen. Brukt squash en del. Men max i 24t per gang. Og litt sånn når det passer for meg (en gang i uke max)

Erter må du ta av skallet på de? Sverdragerne mine er glad i erter men blir fort jaget vekk.

Mvh, André
 
Postet 07.01.2019 kl. 08:52
[Rapportér innlegg]
13  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Ja å så må de være kokt:)
Agurk inneholder nesten bare vann. Det er omtrent ingen næring i det.
Du kan også mate med kjøtt. Frossne insektslarver. Men da kommer de andre fiskene også.
Ancistrusen er aktiv om natta også, og kan godt spise etter at lyset er slukket.

 
Postet 07.01.2019 kl. 09:58
[Rapportér innlegg]
14  

milo
Moderator male.gif
Plussmedlem
Fra: Sarpsborg
Først
En Ancistrus oppdrettsvariant han på 8cm har alt vært kjønnsmoden lenge.
Hvis den andre hannen er "sikkert" 15 cm, så burde du legge ut bilde av den, for da vil hvertfall ikke jeg garantere at det er en Ancistrus oppdrettsvariant.
Men jeg regner her med på at du overdriver størrelsen på minst en av de

Både voksne platy og sverddragere er store nok til at yngel er snacks

 
Postet 07.01.2019 kl. 19:40
[Rapportér innlegg]
15  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Mulig jeg overdriver litt, men den er dobbelt så stor som min største sverdrager. Og hornene er utrolig store. Nå er lyset slukket men skal legge ved bilde i morgen.

Mvh, André
 
Postet 08.01.2019 kl. 00:36
[Rapportér innlegg]
16  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Klikk på bilde for større versjon
Bilder :)

Mvh, André
 
Postet 08.01.2019 kl. 10:15
[Rapportér innlegg]
17  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Fikk nettopp målt den minste hannen min til 9cm mens han hang på glasset. Den som er på bilde er mye større en denne. Både i bredde og lengde.

Mvh, André
 
Postet 08.01.2019 kl. 12:07
[Rapportér innlegg]
18  

Andytb
Medlem male.gif
Fra: Bergen
fikk målt hannen til 12,5 fra munn til haletipp...

Mvh, André
 
Postet 08.01.2019 kl. 12:25
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)