Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Mona O © Håvard Støre Andresen © Morten Rød
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Bytting av vann
1  

Bjor
Medlem male.gif
Fra: Snåsa
Jeg har hatt akvarium i noen år nå og har alltid byttet vann en gang i måneden, om lag 40 liter på et 190 liters kar. Samtidig har jeg skrapet glass, "støvsugd" bunn og vasket filter i rent vann.
Så kjøpte jeg et eksternt Eheim filter med varme, og ble oppmerksom på at man ikke skulle skylle filtermediene i rent vann, men i akvarievannet for å ta vare på litt grums/bakterieflora.
Spørsmålet blir så: trenger man å skifte vann? Eller er det tilstrekkelig å skrape vindu, rense filter, støvsuge bunn og fjerne døde planterester? Forutsetter selvsagt at man har ei god pumpe som gir nok oksygen i vannet...

 
Postet 13.12.2018 kl. 12:47
[Rapportér innlegg]
2  

serafiks
Medlem female.gif
Fra: Andebu
Skal ikke kalle meg en mester enda mye igjen og lære. Men ja stemmer at filtere skal renes i vann fra akvariumet. Skal heller ikke vaske filter og bytte vann samme dag. Grunnen til det er at de bakteriene dannes kun i filteret og i grus/sand de flyter ikke rundt i vann. Så om begge steder fjernes kan det plsulig komme farlige mengder som oftes amonia: Er der ryktene med fisk dør av for rent vann og for mye stell ryktene kommer fra.

Men er fiskene dinne friske i fargene og aktive. Så er det du gjør idag godt nok for dem.
Skulle dem virke slappe eller miste farge er det som regel tegn på dårlig vannkvalitet.

Fisker tilpasser seg mye og selv om det dannes dårlig "vannkvalitet" klarer ofte fisker og leve i det i lenger perioder. MEN over lenger tid med dårlig vannkvalitet ødelegger svømmeblæra eller fiskene blir svakere og senere syk og dør. Ofte derfor fisk får rykte på seg om at de kun lever i 1-2år siden de var jo 1 år i en liten glassbolle på så kan jo ikke være noe feil. Er en god del fiskearter som kan leve opp til 8-50år, men er selvfølge ikke alle

Av planterester og avføring så dannes det amonia, noe forsvinner annet blir senere til nitrat. Har du en del planter tar opp en del av begge deler men det blir alltid igjen litt. så er ikke sånn at det kan magisk klarer seg selv.
Med det kan det dannes et lite ecosystemt men som naturen har regn trenger akvarium bytting av vann i tillegg.
Hvor mye avhenger av hvor mange fisk og hvor store de er.

Men er mange flere svar og sett en del andre meninger. Men synes 1 gang i måned er bra, hatt gode resulater med fiskene mine.Men små akvariumet 60L og mindre burde byttes 1 gang i uka og noen andre leser dette svaret. JO mindre akvariumet er mindre ecosystemt kan dannes og mer jobb er det for å holde det ved like.(Sist endret 14.12.2018 kl. 20:18 av serafiks )
 
Postet 14.12.2018 kl. 20:14
[Rapportér innlegg]
3  

Bjor
Medlem male.gif
Fra: Snåsa
Mange takk for svar Tine, det oppklara en del :)

 
Postet 14.12.2018 kl. 22:40
[Rapportér innlegg]