Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Ludvig Mathias Lundblad © Rita Aspevik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Nytt (brukt) akvarie
1  

bnt
Medlem female.gif
Fra: Trøndelag
Har nettopp satt opp et akvarie på 400 liter. Har hatt akvarium før, og har prøvd å lese meg litt opp, men har noen spørsmål.
I akvariet har jeg ny sand og noen nye planter. Pumpe, noen røtter og noen planter er fra forrige eier. De var i bruk helt til jeg hentet akvariet i går. Hadde i noen crypto tabletter for plantene.
Jeg tenker nå at jeg måler vannverdier og kjøper noen algespisere i romjula. Håper dette høres rimelig greit ut.
Bør jeg kjøpe noe middel av noe slag som jeg tilsetter ved vannbytte? Noe for plantene?

 
Postet 17.12.2018 kl. 20:14
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Jeg bruker kun Aquasafe/vannforbedringsmidler i de karene jeg har reker i. Rekene er litt mer følsomme enn fisk og hos meg dør de om jeg ikke bruker Aquasafe eller Seachem Prime.
Men vannet i norske kraner er stort sett ypperlig for akvariefisk. Før var det mer klor i vannet - derav tilsetningsmidlene som ble mye brukt før. De eliminerer klor. For de fleste er det bortkastede penger.

Jeg ville ventet fire uker før jeg satte i fisk, rett og slett for at filteret skal få kjøres inn og greie bryte ned nitritt og bakteriene som dukker opp i akvariet. Nå har jo du kjøpt ett brukt anlegg, så da stod kanskje filteret og gikk når du hentet akvariet? Hvis filteret ikke stod uten vann så lenge vil mye av bakteriene ha overlevd og da kan du sikkert sette inn noen fisker nå før nyttår. Jeg mener å huske at filterbakteriene begynner å dø når de har stått uten vannsirkulasjon en times tid. Når du måler vannverdier så husk å mål Nitritt! Det er nitritten som ofte knerter fisken i nyoppstartede akvarier.

Dersom du har enkle/basice planter så trenger du ikke noe gjødsel eller noe tilsetningstoffer til dem. Fisken gjødsler dem med baijsen sin. Men det er viktig at du har godt lys for at de skal ha god vekst.
Kjøp hurtigvoksende planter så sparer du deg mye irritasjon med alger nå i starten.

 
Postet 28.12.2018 kl. 16:47
[Rapportér innlegg]