Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Teknisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Teknisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Rita Aspevik © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Slangeplassering (utstrømmer- og innsugningsrør)
1  

Cas
Medlem female.gif
Fra: Husnes
Jeg skal montere et utvendig filter, noe jeg aldri har gjort før. Nå er jeg fryktelig usikker på plassering av slangene, og på hvordan innsug og utstrømmer skal "se ut". Skal innsug og utstrømmer være plassert på hver sin side av karet? Må innsuget være like over substratet eller kan det være lenger oppe? Har et innsugningsrør fra Eheim, men etter den bøyde kanten som går over akvariet, stikker den ikke mer enn 10-12 cm ned?? Er det meningen å feste et annet rør i enden på den igjen, som går nesten til bunns (med et filtreringsstykke på enden)?

Og så til utstrømmeren... Kan slangen bare gå rett i karet som den er? Kanskje med noen borede hull et stykke oppover for å spre vannet? Eller må man ha et såkalt utstrømmerrør koblet til?

 
Postet 27.12.2018 kl. 19:18
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Jeg plasserer mine innsugsrør og utblås på hver sin side av akvariet. Da blåses lort og rusk over til innsuget og du får god igjennomstrømning.

Du kan godt ha utblåset rett i karet uten å ha ett enderør med småhull koblet til. Så lenge du får festet det så slangen ikke hopper ut av karet og kjører vannet utover gulvet!
Jeg bruker begge deler til mine kar. Har du ett enderør med små hull så fordeles jo vannet på en måte som skaper litt roligere vann.

Jeg pleier plassere innsuget lavt, noen cm over bunnen. Det er mest praktisk når jeg tar vannbytter, fordi jeg slipper at filteret begynner å suge luft og stopper opp og fordi møkk og lort synker ned mot bunnen og fanges lettere opp av innsuget.

Du kan jo bruke det røret som følger med inntill videre og evt kjøpe ett rør som går dypere. (Jeg synes ihvertfall det er best!) Disse vinklede rørene finner du i dyrebutikker og nettbutikker

(Sist endret 28.12.2018 kl. 15:56 av Ciklide )
 
Postet 28.12.2018 kl. 15:50
[Rapportér innlegg]