Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Fór og fóring
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© T.K. © Morten Kirkevåg © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Vil fisken min overleve?
1  

Andreas Sæbø
Medlem male.gif
Fra: Ulsteinvik
Klikk på bilde for større versjon
Kjøpte 2 skalarer for ca. 1 måned siden, og fant begge skalarene sittende fast ved pumpe inn-suget for et par dager siden. Jeg skrudde av pumpen og flyttet den slik at de fikk rom til å svømme bort fra pumpa.

Den hvite skalaren tok det med ro uten noen form for skader. MEN den svarte skalaren har skrubbsår på høyre side. Finnen på venstreside er også veldig svak. Han prøver å svømme men flyter bare opp til vannoverflaten etter et halvt minutt. han legger seg så sidelengs med den dårlige finnen opp i lufta, og skrubbsårene ned i vannet.

Det ser ut til at han prøver å komme seg ned i vannet igjen, men sliter. Han spiser det han klarer å få tak i ved vannoverflaten men det er ikke snakk om mye. Han får i seg et par flak med Tetra PRO colour.

Jeg er redd for at han lider, og lurer derfor på om dette vil helbredes eller om det er best å avlive.

Jeg har prøvd å legge han under en stor glassskål slik at han ikke tørker ut på ene siden. Jeg har ordnet oksygenrikt vanngjennomstrømning inn i skålen, slik at sårene får gro fortest mulig uten at andre fisk plager han. 2 dager har gått nå og ser ingen bedring. Han blir bare værende i vannoverflaten og svømmer i sirkel når han får mat.

PS: Han klarer å svømme helt normalt i små perioder, med unntak at han "hopper" seg fremover, istedet for å gli gjennom vannet. Men igjen er dette bare i et halvt minutt før han sakte legger seg på siden i vannoverflaten.

Noen tips? Burde den avlives?

 
Postet 28.12.2018 kl. 00:55
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Hvor lenge har dette karet vært oppe å gå før fisken flyttet inn? Hvor lenge har filteret gått og har du latt være å vaske det?
Akvariet kan se nyoppstartet ut på bildene.

Min erfaring er at når fisk skranter slik så blir de som regel ikke bra igjen. Det at de suges fast ved filterinnsuget vitner om at de allerede er veldig svake. Har du kraftig sirkulasjon i karet? Scalarer er fisk som bruker mye energi på å holde seg oppreist og liker rolig vann med svak strøm.

Anbefaler deg å ta med en vannprøve til dyrebutikken og teste Ph, Nitritt, Amoniakk og Gh hvis ikke du har utstyr til dette selv. Det er som oftes vannkvaliteten som gjør at fisken dør. At vannet har feil verdier ift det fisken skal ha. Her ser du en oversikt over hva Scalarer foretrekker.

Lykke til!

(Sist endret 28.12.2018 kl. 15:40 av Ciklide )
 
Postet 28.12.2018 kl. 15:39
[Rapportér innlegg]