Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen © Raik Büchner © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hva kan dette være? litt hjelp snille!
1  

Surrehue
Medlem female.gif
Fra: Re
Klikk på bilde for større versjon
Tja.. Ordnet et akvarium for noen mnd siden, 60l medfulgt filter (kullfilter tror jeg, er svart svamp??), innkjøringsgreier til å dryppe oppi. Lot det stå igang uten fisk en stund til vi fikk oss en ancistrus L144. Den har vært frisk og rask siden da. Nå for ca. en uke siden kjøpte vi 10 guppy, 2 hanner 8 hunner (voksne, vet ikke alder). Har virket som om de har det bra og har tålt overføringen. Ei av damene har klemt ut 50 småtroll og hun er like frisk og rask. Bytter ca 30% av vannet hver uke med slamsuger og rister filtersvampen i litt fjernet akvarievann 1 gang i mnd ca.

Problemet da: La merke til idag noe rart på den ene guppyen (se bilde). Hun har også siden igår drevet å “stått” stille i vannet med halen ned og hodet opp. Har tenkt kanskje hun oppfører seg litt merkelig siden hun snart er fødeklar. Har fulgt med på henne idag og hun har klødd seg i bunnen et par ganger. Hun har matlyst og svømmer rundt men tar disse rare pausene.. Ei annen guppy har også klødd seg en gang i bunnen men resten oppfører seg som normalt.


Når det kommer til stress så kan det jo være jeg har starta noe når jeg har drivi å fanga 50 babyfisk igår for å ha dem i fødekaret (moren bare spiste de opp, så måtte la henne føde i akvariet).

Setter stor pris på svar da jeg ikke har heeeelt peiling og jeg prøver å gjøre dette så bra som mulig. Tåler også konstruktiv kritikk om det er noe feil her ;)

Også vil jeg bare legge til at NEI jeg skal ikke ha 61 fisker i en 60 liter tank, haha ;p

(Beklager langt innlegg)


.
 
Postet 28.12.2018 kl. 02:07
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Synes det kan se ut som den har skrubbet borti noe og fått sår som det har gått en liten soppinfeksjon i. Det kan gå over av seg selv hvis du fortsetter å være flink å bytte vann, men fisken kan og dø av det. Guppy er generelt ikke så hardføre fisker som de pleide være. :)

Synes du skal fortsette med vannbytterutinene dine, men dropp å vaske filteret så ofte! :)
Det vasker du ikke før det er så full av møkk at det nesten ikke kommer vann ut av pumpa. Jeg vasker mine filtre annenhvert år ca og da slenger jeg oppi dem litt møkk/filterguffe igjen før jeg starter dem opp igjen. (Det er vel og merke større filtre for større akvarier, men du skjønner tegninga)

Årsaken er at i skitten i filtersvampen så dannes det bakterier. Snille bakterier som bryter ned "slemme" bakterier i vannet. Nitritt og avfallsstoffer som er skadelig og dødelig for fisken. Når du klemmer ren svampen fjerner du veldig mange om ikke alle av disse snille baktereiene og filteret må starte fra scratch igjen. Grunnen til at akvariene skal stå uten fisk i 4-6 uker ved oppstart er nettopp fordi at disse filterbakteriene skal begynne å etablere seg før det kommer fisk.

 
Postet 28.12.2018 kl. 15:15
[Rapportér innlegg]
3  

Surrehue
Medlem female.gif
Fra: Re
Klikk på bilde for større versjon
Takk for svar! :) Skal være latere med filteret fra nå av.

Men nå ser fisken enda værre ut, det må jo være noe parasittgreier? I tilleg til det så har nesten alle fiskene et hvitt/blått belegg på finnene. Fant den ene hannen min uten hud mellom finnebena på den ene finnen idag, pluss belegg på kroppen rundt der finnen sitter. Ble bare værre og værre, han klarte ikke komme seg rundt og det så ikke godt ut, tror det var sopp i såret i tilleg, finnen var stivnet og han klarte ikke røre på den. Tok derfor å avlivet han.. Ancistrusen virker frisk da.

Jeg har kikket litt rundt og kommet fram til enten:
Chilodonella
Gyrodactylus
Har også vær inne på finneråte men det angriper vel ikke kroppen på fisken?

Har prøvd å ta så bra og tydelige bilder jeg kan. Håper noen vet hva dette er. Skal i dyrebutikken imorgen og kjøpe noe kur, så fint å vite hva jeg skal kure mot. Føler det er bedre å spørre dere enn de i dyrebutikken.

Dette er så kjedelig og trist.. hadde planer om et 300 liter akvarium etterhvert men dette setter en brems på lysten til å fortsette.

.
 
Postet 31.12.2018 kl. 03:16
[Rapportér innlegg]
4  

Sharanu
Medlem male.gif
Fra: Straume
Jeg mistenker at filteret ikke er skikkelig innkjørt. Disse "innkjøringsmidlene" en får kjøpt på butikken er bare lureri.
Hva slags filter har du? (merke, eventuelt type/nummer)

Det kan også være en gammel eller syk fisk som er et enkelttilfelle.

Test vannet for ammoniakk og nitritt.
Ellers er forslaget med fortsatt vannbytter og mindre rensing av filtermedie en god ting. :)

(Sist endret 31.12.2018 kl. 10:35 av Sharanu )
 
Postet 31.12.2018 kl. 10:35
[Rapportér innlegg]
5  

Surrehue
Medlem female.gif
Fra: Re
Klikk på bilde for større versjon
Ok.. kan man ha oppi medisin da? Eller vil ikke dette hjelpe hvis det er innkjøringen som er problemet?

Er et Aquael filter som på bilde:

.
 
Postet 31.12.2018 kl. 12:20
[Rapportér innlegg]
6  

Surrehue
Medlem female.gif
Fra: Re
Har dråpetestet for nitritt. Var ikke noe utslag på det, helt gult.

.
 
Postet 31.12.2018 kl. 16:09
[Rapportér innlegg]
7  

Surrehue
Medlem female.gif
Fra: Re
Fungerer ikke medisinering med det filteret jeg har?

.
 
Postet 01.01.2019 kl. 04:53
[Rapportér innlegg]