Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller © Rita Aspevik © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvordan bli kvitt nitritt!!
1  

Amir Ameri
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei.
Har Juvel Rio 180 l og ønsker å vite om hvordan oppsett altså rekkefølge dere bruker på deres filter? Bruker Juvel sin oppsett, men er usikkert om det er bra nok! Jeg sliter med nitritt til å bli null uansett hvor mange ganger jeg bytter vann. Enten er den på 0,025 eller 0,05. Bruker dere utvendig filter i tillegg til innvendig? Takker på forhånd.

 
Postet 05.01.2019 kl. 03:22
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Hvor lenge har akvariet stått oppe å gå? Er det fortsatt i innkjøringsprosessen så kan det være at filterbakteriene ikke har bygget seg opp nok enda bare.
Hvis du har satt inn fisk, hvilke fisk har du og hvor mange?

Jeg tror rekkefølge på filtersvampene har lite nevneverdig å si, hvis det er det du mener. Jeg har kun en enkel blåmatte i det fleste akvariene mine:) Så lenge den groveste svampen står ytterst så det ikke går tett med en gang tror jeg det spiller liten rolle.
Jeg vet innvendig-filtrene til juwel var dårlige før. Jeg tok jo ut det som var i min Rio 400L og kjøpte utvendig Eheim etter råd fra mange her inne. Men det er over 10 år siden og hang vel først og fremst sammen med at filtrene hadde dårlig sirkulasjon og tok opp forferdelig mye plass. jeg tror det har skjedd ting hos Juwel. Jeg har tre akvarier på 160 L hvor jeg kun har innvendig HMF filter feks og det holder. Fiskesammensetning/foring kan å spille inn.
Hvor mye vann skifter du når du holder på?
Slamsuger du bunnen samtidig?

 
Postet 05.01.2019 kl. 04:45
[Rapportér innlegg]
3  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Her er en video om hvordan de innvendige filtrene i Juwel akvariene skal bygges opp

Oppsettet og brukermanualen er hvissnok feil.

 
Postet 05.01.2019 kl. 21:42
[Rapportér innlegg]
4  

Amir Ameri
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Hei.
Beklager for seint svar. Vi kjøpte vår aller første fisker 13.nov etter 5 uker med innkjøring (Salmi metoden). Av fisker har vi 15 tigerbarber, 3 platy og 3 sverddrager. Jeg bytter 50% vann for hver vannbytte og slamsuging samtidig. Jeg brukte Juvel sin oppsett når det gjelder filterene og jeg var ikke klar over at det er feil oppsett. Skjønner ikke hvordan de kan gi folk feil bruksanvisning ?? Det er vel for seint å bygge om filteret med tanke på bakteriekulturen som er der fra før? Tror jeg er nødt å kjøpe en utvendig filter (EHEIM Experience 350) har jeg blitt anbefalt for å rett å slett ha bedre filter. Tipper det er det eneste løsningen jeg har.

 
Postet 06.01.2019 kl. 05:11
[Rapportér innlegg]
5  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Du ødelegger ikke bakteriekulturen ved å bytte om på svampene nei. Så lenge du ikke klemmer dem rene/vasker dem så vil bakteriene fortsatt være der. :)
Allikevel usikker på om det vil hjelpe mot nitritten.
Som sagt har jeg selv utvendig filter i mitt Juwel akvarie og hvis du er innstilt på det selv er det absolutt en god idè å investere i det. Bare husk å la det gamle filteret stå å gå fremdeles mens du kjører inn det nye :)
Klem gjerne litt skittent vann fra en svamp i det gamle filteret inn i det nye for å hjelpe i gang med bakteriekulturen.

Bruker du dråpetester eller strips når du måler nitritt? Og er datostemplingen på testsettet ditt god? Virker det som fisken sliter eller er det kun pga testene du merker noe til nitritten?

 
Postet 06.01.2019 kl. 12:38
[Rapportér innlegg]