Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Julie Nilssen © Håkon Kolderup © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Spm om strørrelse, rensing, sneglformerig og CO2 verdier
1  

Asbjørg
Medlem female.gif
Fra: Tromsø
Heisann.

Sitter med en god del spm.
Kort oppsummering av mitt akvarium og forberedelsene gjort så langt.
Kjøpte et 20 L brukt akvarium i sep/oktober, som har stått på siden da. (for å oppnå riktig bakteriekultur og vannverdier) Fikk med alt tilbehør (sand, lys, filter (innebygd), plante og dekorasjoner). Alt ble rengjort når jeg slo det på første gangen og har siden renset sanden en gang og skiftet 1/5 vannet to ganger.
Gikk til innkjøp av to gupsyhanner i dag, som jeg gradvis tilvendte vannet. Kjøpte tetra 6 in 1 strips og alle verdiene var fine utenom CO2 nivået, som var noe forhøyt. Har nå sluppet fiskene i akvariet og ser ut til å trives så langt.

1. Har lest at 20 L er et lite akvarium. Sånn som jeg har forstått det er det anbefalt å ha større fordi det er lettere å ha god total kvalitet, men ikke et krav.
Når jeg kjøpte fiskene i dag fortalte jeg størrelsen på akvariet og hvilke fisker jeg ville ha. Fikk anbefalt å ikke ha flere enn to gupsy, som jeg da syntes virket OK.
I ettertid, etter å ha lest litt på ulike forum er jeg blitt litt usikker.
Hva er deres mening? Synes dere det er alt for lite å ha et 20 L akvarium med to gupsy hanner, i den retning at det bekker mot dyremishandling? Syntes dere 20 L er for lite uansett hvilke fisker jeg kjøper eller er det greit?

2. Fikk med en sebrasengle på kjøpet og har opplevd at det plutselig dukker opp nye små snegler i puljer. Så langt 3 ganger etter jeg kjøpte det. Den store snegla mi døde like før jul og har ikke opplevd nye snegler siden. Per i dag er det to igjen fra første pulja (de er blitt ganske store nå) og ca 6 stk fra de to andre, men egentlig vet jeg ikke. Er livredd for å skylle noen i do/vasken når jeg renser sanden og bytter vann. Noen forslag til hvordan jeg kan få en oversikt?
Har noen andre opplevd dette før? Klarte ikke finne ut om snegler kan formere seg ukjønnet..


3. Hvor ofte burde jeg rense sanden i bunden av akvariet, og hvordan burde det gjøres.
Ser det er flere som renser med slamsuger, men lurer på om det er like greit å ta sanden ut og rense i dørslag under kaldt vann?
Kan jeg risikere å rense sanden for mye da? Burde det være noe slam igjen?
Ellers tenker jeg å ta 1/3 vannskift hver uke eller hver 2. uke. Har nettopp fått fiskene, så dette er noe jeg tenker jeg vil se ut fra vanntestene og generell visuell vanntilstand. Er det like greit å ta rensing av sanden samtidig, eller kan jeg ta en vurdering ut fra om sanden ser skitten ut?

4. Hva anbefaler dere for å forbedre CO2 verdiene? Må jeg gå til innkjøp av noe eller er det endringer jeg kan gjøre selv?


Takk for svar på forhånd.


(Sist endret 16.01.2019 kl. 23:07 av Asbjørg )
 
Postet 16.01.2019 kl. 23:06
[Rapportér innlegg]
2  

Glan85
Medlem male.gif
Fra: Sarpsborg
Jeg ville ikke hatt fisk annet en små yngel i en 20 l men reker skal gå fint.

 
Postet 17.01.2019 kl. 16:13
[Rapportér innlegg]