Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Kjetil L © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Rekeakvarium for første gang
1  

Dybing99
Medlem female.gif
Fra: Tvedestrand
Hei! Jeg har drevet med akvarium ganske lenge. Men nå vil jeg gjerne få reker. Har jo som sagt god erfaring med fisk, så vet en del om det. Men jeg har ikke så veldig mye peiling på reker. Så her har jeg litt spørsmål.

-Holder det med et 15-20L akvarium? Og evt hvor mange reker kan jeg ha i det?
-Hva slags planter trenger de? Trenger de mye planter? Flyteplanter?
-Hva slags bunnsubstrat skal jeg bruke? Sand, grus, jord?
-Er det noe annet viktig de trenger i akvariet?
- Hva slags reker er det best å kjøpe?
- Har dere noe tips til nettsider som selger disse tingene til en rimelig pris?
-Noen som har andre tips til hold av reker?

Takk på forhånd for svar. :)

 
Postet 21.01.2019 kl. 01:35
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
15-20 liter er bra. Reker trives best i grupper på minimum 10 stk. De blir flere kjapt av seg selv etter dette.
Når du ser du får for mange går det som regel greit og gi bort/selge.
Jeg ville anbefalt og startet med "billig" kirsebærreke. Vil du ha litt mer eksklussive farger kan du sjekke ut sidene til Relicon aqua. {url} der selges også det du trenger av utstyr.

Vær obs på at reker liker litt GH salt i vannet sitt. Vannverdiene de foretrekker står på sidene til relicon bla. Dersom vannverdiene er feil kan de fort slite med skallbytte bla. Og dø. Jeg får heller ikke til rekene mine uten å bruke Aquasafe/Seachem Prime. Det er ett eller annet, jeg vet ikke hva, i kranvannet som fiskene tåler men ikke rekene. Reker er generelt litt mer følsomme på vannverdiene derfor er det også viktig å aklimatisere dem litt mer forsiktig enn med fisk. Det beste er å bruke drypp. (Bruk en luftslange til "hevert", slå en liten knute i enden som går ned i bøtta med rekene og vannet fra posen, og stram knuten til du har ca to drypp i sekundet. Fest slangene til bøtta og i akvariet med teip. La det stå i rundt to timer, alt ettter hvor mye vann som kom med rekene. Det tar tid, men er definitivt det mest skånsomme både for fisk og reker.)

De liker heller ikke flytende gjødning med jern. Så ikke bruk det.
Jeg har soil og sand som substrat i mine rekekar. Mørk sand gjør at de farger ut bedre.
Du må også ha ett rekesikkert filter. Små reker blir fort sugd inn i filterene. Jeg bruker luftdrevne svampefilter i mine kar.

Av planter er de glade i javamose. Der samles mye snadder de kan spise. Ferskvannstang og andre finbladede planter er og stas. De føler seg tryggere hvis de har en god klump planter.

Jeg har i tillegg mineralballer og sepiaskall i mine rekekar. Rekene trenger kalk til skallet sitt. Dette får de igjennom kalsium og magnesium i vannet. Altså Gh.

Jeg ville som sagt startet med enkle Kirsebærreker, gjerne kjøpt privat. De er litt mer hardføre av seg og koster som regel rundt 15,- stykket.
Husk at Reker i forskjellige farger vil krysse seg (så lenge de er neocaridina) og fargene vil med det forsvinne mer og mer etterhvert. Derfor er det best å holde de forskjellige fargene adskilt.

 
Postet 21.01.2019 kl. 13:58
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)