Sopp på røtter?

Kjøpte en ny red wood-rot, skylte og skrubber den, men nå ser den sånn ut.. Butikken sier det er vanlig?
Dette er helt vanlig ja, og heldigvis ikke farliG.
Du kan godt ta ut rota og børste det av. Det er veldig valig på ferske røtter
Hvor lenge pleier det å være sånn? Har ligget i vann i ca 2 uker. Den er litt ekkel å få ut av karet, men er jo veldig fin.. Det ble ganske ufyselig etterhvert :P
Jeg er ikke helt sikker lenger for det er lenge siden jeg kjøpte helt nye røtter sist.
Du kan jo kjøpe en tannbørste og prøve børste over den der den ligger?
Eller prøve suge av soppen med en hevert feks. Det slipper ihvertfall veldig lett.
Tror også mange fisk som feks ancistrus beiter på det når du setter dem inn.
Vil tro det forsvinner om du setter inn en malle ellers vill mange barber vere ivrige på å spise det.
Jeg fjerna hele rota, fikk noen andre billig av en som la sakene på hylla.. Men jeg har veldig lyst til å få plass til den igjen. Introduserer flere fisk i helgen, så kan jo være greit å prøve igjen da - så langt har jeg kun hatt røtter og planter.
De fleste røtter blir fri for sopp etter kort stund. Max noen uker tror jeg. Men jeg har en mopani rot som aldri blir fri for sopp av en eller annen grunn. Har hatt den i kanskje 2 - 3 år minst, og mens de andre ble fri for sopp rimelig kjapt, gror det sopp på denne med en gang den kommer ned i vann. Selv etter å ha vært ubrukt i lengre perioder, kokt, skrubbet, og ja alt mulig rart.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap