Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Gjør det selv
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Morten Kirkevåg © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Spørsmål angående diy reol
1  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Hei alle sammen! Tørrlagt akvarist siden ca 2009 vurderer å sprekke å havne på kjøret igjen.. I den forbindelse sitter jeg å tenker på beste løsning for meg (oss). Siden jeg ble tørrlagt har det kommet en haug med unger i hus, så plassen til kar er heller minimal.

Jeg har 1 meter veggplass i stua der jeg kan få inn kar. Tenkte lenge at akvastabil 250 var det største jeg hadde mulighet til å få inn der, men har nå tenkt at en reol måtte jo gjøre seg bra. Men der er jo ett men... Reolen må se bra ut, noen porsareol godtar nok regjeringa ikke.

Er det noen som har inspirasjonsbilder til reol som båre ser bra ut og er funksjonabel? Tips til kar tas også imot med takk. Totalbredde på reolen må ikke over 102 cm, så kar med 90-95 cm bredde er å foretrekke.

Regner med det blir 2 kar, evt kanskje 3.

(Sist endret 24.01.2019 kl. 16:50 av Johan M )
 
Postet 24.01.2019 kl. 16:43
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
De nyere Akvastabilreolene er jo ikke ille å se på? Jeg tenker den typen de fleste dyrebutikker nå opererer med. Ikke er det støy fra dem heller synes jeg.
De selges ofte rimelig på Finn.no
Minuset i mine øyne er at det er felles sump i disse reolene, så du må ha fisk som tåler samme vannverdier.
Dette er en av grunnen til at jeg har akvastabilreoler av gamletypen, hvor hvert akvarie har egen filtrering (bråkete HMF. :) Det skal sies at mine står på hobbyrom og ikke er stuevennlig:))
Det blir så mye vekt i en reol at det blir vanskelig å finne noe som er både pent og se på samtidig som det er praktisk og holdbart. Porsa tåler jo "alt" og tar ikke skade av vannsøl slik treverk gjør. Men Akvastabils nyere reoler har finere luker og utføringer som skjuler porsaen.
Satser du på nano akvarier i reol, til reker og nanofisk blir det litt anderledes.Da er det mye lettere å finne eller lage noe fint som er sterkt nok. I tillegg til at det finnes mange Nanokar nå som er svært lekre for øyet.

Her er Akvastabilreolene jeg snakker om. Fåes i flere strl.
{url}

(Sist endret 24.01.2019 kl. 18:24 av Ciklide )
 
Postet 24.01.2019 kl. 18:23
[Rapportér innlegg]
3  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Takk for gode innspill!

Sump er uaktuelt for min del, jeg vil ha friheten til å ha malawi i ett kar og L maller i ett annet om jeg har lyst på det. Planen var å bygge inn hjørnefilter i karene, skjult av 3d bakgrunn. Mulig å også dele ett kar i 2.

De nye reolene er som du sier veldig mye penere å se på enn de gamle, men i etterkant av postingen av denne tråden har jeg tatt opp temaet porsareol av gamletypen med kona, og hun kan gå med på dette om jeg lakker den sort. Har sendt mail på en finn annonse og krysser fingrene. Man kan jo også ordne og styre litt på gamle reolene for å få de til å se noe bedre ut.

Kjenner jeg ikke er så inn i dette med tilpassing av filter/pumpestr lenger. Men om jeg lager ett hjørnefilter med bioballer og filtersvamp, vil en justerbar pumpe fra eheim på 400-1000 l/t være ett alternativ i en 160 liter? Det har vel alltid litt å si hvordan fisk man har, men i første omgang for min del blir det nok sør amerikansk.

(Sist endret 24.01.2019 kl. 19:49 av Johan M )
 
Postet 24.01.2019 kl. 19:30
[Rapportér innlegg]