Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© -mette- © Morten Nordby © Jan Terje Jenssen Berge
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hjelp! mulig ammoniakk forgiftning. hva gjør jeg?
1  

Moseballen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Hjelp! Jeg har et innkjørt akvarium spm eg har hatt lenge, men har nylig plantet litt og introdusert en ny gullfisk (har 2 fra før). Det er stort nok, men jeg tabbet meg ut og fôret dem litt for mye, for den nye fisken var så tynn. Tror akvariet mitt har kommet i ubalanse.

Nå har den nye fisken fått røde striper i halen, er relativt slapp, ligger mye i overflaten og en av mine gamle fisker har litt problemer med å svømme rett vei (den har alltid vært litt rar pga. at ene finnen er deformert, kjøpte den sånn, men nå er det verre en vanlig). Den siste fisken er OK, men han er rugg og tåler det meste.

Kan det være ammoniakk forgiftning? Har ikke ammoniakk test enda. PH, GH er OK, KH er litt lav, nitritt er 0 (før og etter vannbytte i går) og nitrat er 0 etter vannbytte.

Hva skal jeg gjøre? Kommer fisken min til å overleve noen dager mens jeg bytter litt og litt vann? Bør jeg flytte dem til et annet akvarium så lenge? Finnes det produkter som kan få ned ammoniakk, og bør jeg bruke dem?

 
Postet 26.01.2019 kl. 21:25
[Rapportér innlegg]
2  

Sharanu
Medlem male.gif
Fra: Straume
Bytt minst 50% vann hver dag i en ukes tid. gjerne opptil 75% vannbytte hver dag.

 
Postet 26.01.2019 kl. 23:05
[Rapportér innlegg]
3  

Moseballen
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Takk :) Det skal jeg gjøre.

 
Postet 27.01.2019 kl. 10:37
[Rapportér innlegg]