Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Personlige akvarietråder
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Trym Andreassen © Morten Kirkevåg © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
NB! En tråd i dette forumet kan bare opprettes fra din profil.
Søk
Siste innlegg
Johan's akvarier
1  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Klikk på bilde for større versjon
Hei alle sammen!

Etter over 10 år uten akvarier i hus, har jeg nå tatt opp igjen hobbyen. Ser at AF ikke er i bruk på samme måte som sist jeg drev med dette, men oppretter likevel en akvarietråd her. Om ikke annet får jeg iallefall ett arkiv for meg selv :)

Siden jeg sist drev med akvariehobbyen har det kommet 3 barn i hus, så man kan jo trygt si at tiden til akvariene vil nok være noe begrenset, men det skal bli veldig gøy å få kommet igang igjen!

Jeg har begrenset med veggplass i stuen til akvarier, gode 1 meter med veggplass. Jeg fant derfor ut at for å få mest mulig vann på den meteren må jeg ha reol. Kona var heldigvis ikke vanskelig og overtale ;)

Planen er å bygge en reol med 3x180 liters akvarier, jeg har begynt å handle inn til dette, men regner ikke med at den er oppe og går på en god stund, vi snakker nok fort et par mnd. Karene har jeg fått i hus sammen med litt utstyr. Det ble 3 stk kar fra Zoorud, 80x50x45 (LxBxH), det nederste karet tenkte jeg å dele i 2. Jeg har lyst til å bygge inn filter bak innvendig bakgrunn i disse karene, så jeg håper på at den planen blir realisert. Det som mangler av utstyr til karene pr i dag er lysarmaturer og filtermedia, armaturer har jeg bestilt av Zoorud, og det blir 55 watts LED armaturer.

I påvente av at reol prosjektet kommer i gang, har jeg i dag startet opp ett 110L kar som ungene skal få råde over, med ett lite overoppsyn fra far. Det er ett 110L Juwel, i dette har jeg limt inn innvendig bakgrunn som eldstemann valgte ut. Fikk vann i karet og satt filteret i gang. Vi håper på å få plantet litt i dette iløpet av de nærmeste dagene og innredet det slik at det står klart til og ta imot fisk.

Første bilde er tatt når jeg hentet karene til reolen, de 2 andre er av 110L, håper jeg kan legge ut noen bilder av dette igjen snart med en noe pene innredning ;)

 
Postet 16.02.2019 kl. 17:32
[Rapportér innlegg]
2 Jeg er i samme situasjon (nesten)

Harald Eivind Bue
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei! Jeg har også tidligere hatt akvarier (fire på det meste), men det er mange år siden. Jeg skal nå flytte til nytt hus, og tenker da å ta opp igjen hobbyen. Jeg vil gjerne følge med på denne tråden. Hilsen Harald

 
Postet 19.02.2019 kl. 16:07
[Rapportér innlegg]
3  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Hei Harald! Jeg kan virkelig anbefale å ta opp hobbyen igjen ;)

Her har litt det skjedd litt siden sist oppdatering, ikke med reolen, men med ungenes kar som pr nå er eneste kar som er oppe og går. Siden dette er under innkjøring fortsatt, bytter jeg ut vann hver 2.-3. dag. Tar jevnlig og tester for Nitrit før hvert vannbytte. Karet har blitt kjørt igang med bakteriekultur fra ett annet kar, så jeg tror det skal gå ganske så greit egentlig.Vi var ute en dag og plukket noen stein, disse ble skrubbet og kokt før de ble plassert i karet. Vi syns det ble fint med disse steinene i, og vi skal ut og plukke mer stein når snøen går her.Her er bilde av karet slik det ser ut pr i dag :DI går hadde jeg meg nok en tur til Zoorud for og hente lystopper til reol karene, husker jeg riktig er det 55 watt LED armaturer. Siden jeg først var den veien fraktet jeg 2 stk 275L kar for noen andre, noe som var lønnsomt for min egen del. Jeg fikk 4 stk L144 sammen med litt planter som takk for hjelpen :) de fire L144 har flyttet inn i karet og ser ut til å trives.


Jeg har også fått beskjed om at jeg kan få noen platy high fin og noen guppy av en annen, så karet til ungene fylles til nå opp veldig rimelig. Platy og guppy venter jeg litt med å tilsette i karet slik at ikke det blir for mye fisk i under innkjøringen. Ungene er jo glade for at far skaffer fisk, så slipper de å sprette den 500-lappen besteforeldrene ga dem til fisk ;) Når karet har fått stått noen uker til, tenker jeg å ha dem med på en handletur, på bildet under sitter de 2 eldste og studerer fiskene og gjør seg opp mange fikse teorier på fiskenes adferd.Her er ett bilde av min Ancistrus sp. Super Red som holder i hus i ungenes kar inntil videre, jeg falt veldig for denne og må nok skaffe meg flere etterhvert :)Avslutter innlegget med ett bilde av akvariene som står og venter på å komme i reol. Jeg har nå det meste som skal til, jeg trenger litt plexiglass og litt filtermedia, men dette får jeg innen 2-3 uker. Så må jo reolen bygges da. Det rare er at jeg går allerede med ett nytt prosjekt i hodet til når reolen er klar... Vi får se om det blit satt til livs eller ei da :)Her er ett bilde av bakgrunnene til reolen også, har en type til som ikke er på bildet her.(Sist endret 22.02.2019 kl. 23:57 av Johan M )
 
Postet 21.02.2019 kl. 23:22
[Rapportér innlegg]
4  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Hadde vært kjekkt om du oppdaterte :)

 
Postet 27.03.2019 kl. 15:59
[Rapportér innlegg]
5  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
sitat av Sølvi Gullaksen:
Hadde vært kjekkt om du oppdaterte :)


Jeg skal få oppdatert i nærmeste fremtid :-) Har desverre ikke fått reolen i gang, men her har skjedd noen andre småting :-)

(Sist endret 27.03.2019 kl. 16:58 av Johan M )
 
Postet 27.03.2019 kl. 16:46
[Rapportér innlegg]
6  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Det er bra ,ser frem til det :)

 
Postet 27.03.2019 kl. 16:50
[Rapportér innlegg]
7 En liten oppdaterin og 110 literen

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Klikk på bilde for større versjon
Ja, på tide og oppdatere litt, ting har jo gått fremover :-)

I 110l har plantene begynt å gro litt, noe nytt har også blitt plantet, bl.a en cryptocoryne og anubias nana på en rot. Jeg har brukt leire kuler i snaden nær røtter til næring, i tillegg sper jeg på med Tropica flytende plantenæring i vannet.

I mallehulen er det nå yngel, de klekket for et par dager siden, det er en l144 hann som passer på, men faren for at det er en mix er tilstede, da jeg ikke tenkte meg helt om når jeg tilsatte ancistrus sp. i karet. Karet fungerer litt til oppbevaringskar i påvente av reolen. Så fort yngelen er ute av hulen tar jeg den ut, og venter til l144 skal flyttes med å legge i hulen igjen. Blir spennende å se hvordan yngel det blir når de vokser litt nå. Jeg liker ikke blande arter egentlig, men i dette tilfelle er det oppdrettsvarianter og ikke verdens undergang om det skulle skje, jeg er nok ikke den første..

Legger med noen bilder fra karet, bildet av hele karet er fra i dag 27.3.2019.

 
Postet 27.03.2019 kl. 18:24
[Rapportér innlegg]
8  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Klikk på bilde for større versjon
Har også fått noen nye innflyttere, bl.a Poecilia Salvatoris, 10 stk kardinaltetra som ble byttet mot en rot så nå er der 20 kardinaltetra totalt. Har også fått noen guppy og noen Highfin Platy yngel som har vokst en siden vi fikk de.

Jeg trodde jeg hadde 2 sverddrager hunner til 1 hann, men det ser ut til å ha vært feil. En dag var hannen sporløst borte... La merke til at den største hunnen var mye roligere nå, da hun var veldig agresig før. Men så etter en ukes tid så jeg at det begynte å vokse ut ett sverd på halefinnen til det jeg trodde var en svær og drøsig hunn. Så hva som har skjedd med den minste hannen vet jeg ikke, men har ikke sett snurten av noe som kan ligne levninger en gang..

 
Postet 27.03.2019 kl. 18:40
[Rapportér innlegg]
9 30 liter til guppy

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Klikk på bilde for større versjon
Hadde en 30 liter stående som jeg ville sette opp, hadde egentlig tenkt å bruke den til reker, men ble endringer i planene. Jeg fant ut at jeg ville ha en liten gruppe guppy oppi karet, men da ikke en guppy som er helt dagligdags enda. Det ser ut som at det ender med Yellow Tiger Endlers.

Jeg satt karet opp med en innvendig bakgrunn som jeg skjuler teknisk bak, venter på en ny powerhead til filteret siden jeg føler det blir litt dårlig sirkulasjon slik det er nå, skal da også endre utløpet litt.

Her er noen bilder av innvendig bakgrunn og teknisk.

 
Postet 27.03.2019 kl. 19:44
[Rapportér innlegg]
10  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Klikk på bilde for større versjon
Her er ett bilde etter beplanting i 30 literen, skal få tatt noen flere bilder når jeg føler meg "ferdig".

 
Postet 27.03.2019 kl. 19:47
[Rapportér innlegg]
11  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Jeg har en god flokk med Endlers tiger i ett 180 liters akvarie ,flotte fisker. Men 30 liter føles litt for lite ,hunnene blir veldig store og hannene er etter de hele tiden. Alternativet er å bare ha hanner ?
En annen liten og fargerik fisk er denne ,har de i ett 40 liters kar og de lyser virkelig opp . Står at de kan bli opp til 3,5 cm ,men det er ikke mine ihverfall.


{url}

(Sist endret 28.03.2019 kl. 13:59 av Sølvi Gullaksen )
 
Postet 28.03.2019 kl. 13:53
[Rapportér innlegg]
12  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Det var noen flotte fisk du linket til der Sølvi :-)

Jeg tenkte også på at 30l kanskje ble noe snaut, men tenkte da ikke å ha mange i, og evt kun hanner.

Jeg vurderer fortsatt reker, så mulig meg kjører på med det, men synes det kunne gjort seg med noen få fisk isammen med disse, så jeg får gruble litt til ;-)

 
Postet 31.03.2019 kl. 09:43
[Rapportér innlegg]
13  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Disse fiskene kan du fint ha sammen med reker og reker finnes det jo masse flotte å velge mellom :)

 
Postet 31.03.2019 kl. 12:01
[Rapportér innlegg]
14  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Klikk på bilde for større versjon
De siste 2 dagene har 30 literen fått beboere :-) I går flyttet det noen Moskito Rasbora inn, og i dag noen Neocardiinia Blue Velvet reker :-) Sksl bli gøy å prøve seg på litt rekehold nå!

 
Postet 06.04.2019 kl. 00:06
[Rapportér innlegg]
15  

Sølvi Gullaksen
Medlem female.gif
Fra: danmark
Ser veldig bra ut ,lykke til med både fisk og reker :)

 
Postet 06.04.2019 kl. 16:08
[Rapportér innlegg]
16  

Johan M
Medlem male.gif
Fra: Arendal
Denne tråden har blitt dårlig fulgt opp, så det er vel på tide og oppdatere litt :)

Først og fremst har 3x180 liters reol prosjektet blitt skrinlagt, dette er fordi jeg har fått kommet litt mer i gang med hobbyen igjen, og funnet andre interesseområder. Nå er det reker og aquascaping som har fangen interessen min mest.

Jeg skal lage nye innlegg som omhandler de forskjellige prosjektene jeg har hatt i det siste.

Jeg kjøpte for litt siden ett 250 liters akvastabil kar som skal settes opp, dette vil bli det nye selskapskaret og skal stå der reolen egentlig skulle ha stått. Da vil fisk fra 110L flyttes over i dette og 110L vil sannsynligvis legges ned. Eldstemann har snakket mye om at han vil h ett akvarium til, så vi får se om kanskje han overtar dette eller hvordan ting blir.

Foreløpig plan (ting endres stadig), er at når 110L er lagt ned, skal det 2-3 mindre kar på den sjenken det står. I disse vil det prøves på aquascaping. Jeg har funnet ut at å prøve å feile i mindre kar koster en del mindre enn i de store ;) I tillegg kan man prøve på flere typer scapes, osv. Lettere å lære mer med flere små enn ett stort, så derfor blir det slik. Ser på Fluval Flex og vurderer disse. Siden det ikke er mulighet for å bruke utvendige filter i karene på sjenken må jeg ha innvendig, og da har jo disse karene en bra, skjult løsning.

Nå er det jo sommer, og ting skjer ikke like fort som på andre årstider, men i dag var jeg og guttene på pukkverket og plukket litt kulestein som vi tenkte og dekorere med i 250 literen, det blir jo spennende å se hvordan det blir seendes ut, men jeg har trua. Den skal ikke auascapes i den forstand, men vil jo at den skal være fin å se på.

Innlegg kommer de neste dagene med innhold som rekereol, aquascapes, osv. Ha en fortsatt fin sommer!!

 
Postet 20.07.2019 kl. 18:03
[Rapportér innlegg]