Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen © Bjarne Sætrang © Morten Kirkevåg
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hjelp! sykdom? vann?
1  

Ina Pedersen
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Hei!

For 4 uker siden anskaffet jeg mitt første akvarie. Et jewel 70l.
Etter råd fra dyrebutikk (jeg ser nå at det ikke er de jeg burde stolt på) så sto akvariet med sand og planter + en slags bakterieflora(?) jeg kjøpte i 1 uke før jeg skaffet fisk. Gikk da til innkjøp av 3 guppy, en kampfisk han og en Ancistrus fordi jeg ikke ville kjøpe alle på en gang. Disse så ut til å klare seg fint, og etter en uke skaffet jeg 3 guppy til pluss to super red ancistrus. Etter to dager døde den ene guppyen, etter å ha mistes finnen gradvis på noen timer. De andre virket helt fine. Så etter 2 dager til døde den andre vi hadde kjøpt helt lik av tydelig samme årsak. Resten virket fremdeles fine.
Så forrige uke begynte kampfisken å oppføre seg rart (la seg inntil filteret for å slippe å svømme) men etter mye googling fant jeg at dette kunne være normal oppførsel av en kampfisk. Virket ellers frisk..
Kampfisken døde dagen etter, og hadde da fått helt hvite store øyne. Tok fisken ut. Resten virket helt fine. Ancistrus hadde nå lagt egg og alle 3 guppyene av hunkjønn var gravide.
Etter kampfisken døde anskaffet vi slike teststrips for å teste vannet. Det kom da ut at det hadde litt klor, og vi kjøpte middel for å fikse dette. Vannet viser nå helt fine verdier (Stripsene er vanskelig å lese av og virker unøyaktige). Så over natta i dag hadde det dødd en guppy til. Den virket ekstremt blass i fargen og hadde fått hvite øyne. (Kanskje dette er normalt når de er døde? Men la også merke til at to av de andre begynte å bli mer blass i fargen.. tester vannet med strips igjen men kan ikke finne noe som er galt. Er dette en sykdom? Med unntak av at de er mer blasse i fargen virker ingen av de syke. (Halen har fått en større grå blass flekk midt på som fader litt utover)

Burde jeg kjøpe noe annet for å teste vannet? Er Guppyer så skjøre? Beklager lang post.. vil bare være sikker på hva neste steg er. Vi har gjort ukentlige vannbytter, og byttet 50% da vi oppdaget klor.

Ser selvfølgelig nå etter å ha begynt å satt meg inn i ting at fiskene ikke burde blitt kjøpt enda. Og rådene til dyrebutikken var å mate fiskene 3 ganger daglig, noe jeg ser på forum at ikke er anbefalt...

Er medisin neste steg? Vannbytter? Nytt for? Gir så langt bare sånne flak fra dyrebutikken pluss noen "tabletter" til Ancistrusene de får innimellom.

Hilsen forvirra (og desperat) nybegynner.

 
Postet 03.04.2019 kl. 13:00
[Rapportér innlegg]
2  

julnil
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Lofoten
Du har fått nitrittforgiftning, er en del av prosessen med å kjøre inn et kar.

Nå må du ha daglige vannbytter på 50% for å holde giftinnholdet lavest mulig.
Dette må du gjøre i noen uker frem til filterbakteriene har fått kommet i gang

Alternativ nr 2, er at du drar ned til dyrebutikken og får filterguffe av dem som du heller i ditt filter, gjerne at du får det i to omganger.

Har du gjort som dyrebutikken har sagt, bør du få erstattet all fisk som dør/blir å dø under denne prosessen

Mitt reptiloppdrett Firehose Reptiles: www.facebook.com/firehosereptiles/
 
Postet 04.04.2019 kl. 09:58
[Rapportér innlegg]
3  

Livsforvalteren
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Nitritt var det første jeg tenkte også, dog litt rart det ikke ga noe utslag på testen. Ja, skaff dråpetest :)

Siden det er litt usikkerhet rundt nitritten og klor er nevnt må du være forsiktig når du bytter vann. Kommer kloren fra springen bør den få fordampe fra byttevannet før du har det i karet. Mange har byttevann stående i balje/tønne et døgns tid med sirkulasjon. Da får du effektivt luftet ut evt. klor og gassovermetning som også kan forekomme, samt at evt. tilsetningsstoff får fordele seg jevnt.

Lev, og la leve! Jeg elsker nylonstrømper og filtervatt :) og :)
 
Postet 07.04.2019 kl. 11:52
[Rapportér innlegg]
4  

Roland Dreinø
Medlem male.gif
Fra: 3482 Tofte
Akkurat, tenkte det samme. Hvis det er klor i vannet, må Du få luftet kloren ut først. Men ellers er det rigtigt, masse vannskift. Og ja, nei ikke fore så mye, trenger kanskje bare for annen hver dag, her i starten :-)

 
Postet 08.04.2019 kl. 18:19
[Rapportér innlegg]
5  

Ina Pedersen
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Oi. Alle mailene herifra havna i søppelpost så så det ikke før nå.
Jeg fikk heldigvis litt hjelp på Facebook.

Ingen flere fisker har dødd. Skiftet vann og lot filteret få kjøre seg inn lengre. Testene nå viser lav GH, men har kjøpt sånn salt på dyrebutikken så jeg skal gradvis øke verdiene. Ellers er verdiene gode, ikke hatt problemer med nitritt.

Nå har jeg hatt akvariet litt og tenker muligens å prøve å flytte inn noen flere fisker. Gjerne noe annet enn guppy og ancistrus. Noen tips? Har derimot guppy yngel også nå så tenker å ikke ha så mange flere oppi der :-)

Ellers takk for svar! Nå har jeg ordnet så svarene herfra kommer i rett postkasse på mail også hehe.


 
Postet 15.04.2019 kl. 12:22
[Rapportér innlegg]