Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Diverse >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Diverse
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller © Torstein Gjørud © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Kjøp og drift av større akvarium (brukt)
1  

Hellhounds
Medlem female.gif
Fra: Gokk
Har ett 130L som nå er oppe og går, men merker raskt at det kanskje er litt lite. Helst vil jeg ha minst 700L, men tenker at jeg sannsynligvis skal flytte om ett år når jeg er ferdig med studiene, så det er kanskje litt korttenkt å kjøpe noe større nå. Likevel, jeg kan ikke la være å glane på kar på finn.no og ulike facebookgrupper + marketplace.

Så spørsmålet mitt til dere blir: hvor kjøper dere større akvarium brukt? Det er noen innenfor fylket mitt, men jeg ser jo at større akvarium gis bort gratis andre steder. Det hadde jo vært veldig fint å slippe å betale for det om jeg ikke MÅ :P Og i alle fall ikke MER enn jeg må. Noen tips?

Så lurer jeg på hvor mye dere merker det i strømregninga at dere har større akvarium? Jeg er student, og huset jeg leier her i utmarka er ikke direkte godt isolert, så på vinteren spesielt går det mye strøm i oppvarming. Om større kar gir store forskjeller i strømregning må jeg nok pent vente. Men jeg skjønner jo at det avhenger av hvor mye større, og nå leter jeg egentlig bare etter "større enn det jeg har" :P

 
Postet 04.04.2019 kl. 23:24
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Kjenner ikke bruktmarkedet i Gokk, men generelt kan jeg jo si at hvis du tenker å kjøpe langveisfra så blir jo frakt en utfordring og potensielt en utgift, så her må man jo veie litt for og imot.

Strømregninga merker man knapt noe på. Man skal jo varme opp huset uansett, og om det skjer via en panelovn eller et akvarium har ingenting å si for det totale energiforbruket.

Når du tømmer et oppvarmet 800-litersakvarium ned i sluket vil det forsvinne 10-20 kroner med energi, men man skifter vanligvis bare en del av vannet om gangen.

På sommeren koster det jo noen kroner å holde lys, filter og varmekolbe i gang når man ellers ikke ville brukt et øre på oppvarming av huset, men her tipper jeg vi snakker en liten håndfull kronestykker i måneden.

Den delen av akvariehobbyen som gir de høyeste energikostnadene, er nok når lunkent vann forlater husstanden, og akvariets bidrag til dette kommer neppe i nærheten av kostnadene med dusjing, oppvask osv.

 
Postet 04.04.2019 kl. 23:54
[Rapportér innlegg]
3  

Hellhounds
Medlem female.gif
Fra: Gokk
Godt poeng ift strøm!

Vel, her i Langt-Gokk-istan er jeg forberedt på å kjøre litt for å hente kar, jeg tenkte mer på ulike foraer der man kan finne brukte kar, for jeg synes at å kjøre 4 timer én vei til f.eks. Drammen blir litt rått. Spesielt når samboeren min synes jeg er gæren nok som har en 130L (han synes 15L'en min er fin, den har jeg ikke samvittighet til å ha fisk i utenom karantene).

Altså, typ Finn.no, en aktiv facebookgruppe (den "Akvarium kjøpes, selges, byttes - Norge" virker ikke veldig aktiv), akvaforum (men her var det ikke så mye) o.l.

 
Postet 05.04.2019 kl. 02:16
[Rapportér innlegg]
4  

Gråtass79
Medlem male.gif
Fra: Sogn og Fjordane
Hei.

Jeg kjøpte nettopp et kar på Finn. Det ligger da en del kar ute, og det kommer til stadighet flere. Jeg brukte så en sånn fraktegruppe på Facebook til transport. Jeg bor flere timer unna men fikk det levert på døren for et par høvdinger. Så du kan fint komme billig unna med brukt kar i kl utstyr og frakt.

 
Postet 09.04.2019 kl. 22:11
[Rapportér innlegg]