Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen © Linda Widente © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Kardinaltetra egg
Sider: 1 2
21  

Anni
Medlem female.gif
Fra: ROA
sitat av Kuledrøm:
Sjekk nettbutikker som Akvarieboden Ålgård, Northern lights aquatics, Webzoo, Zooservice, evt. Aquaristikshop (tysk). Ikke kjøp egg fra JBL, de har jeg prøvd, og har hatt veldig lite hell med dem. Man må kjøpe litt dyre egg for å få god klekkeprosent. Man trenger ikke mye hvis man ikke driver stort med oppdrett. JBL har et spesialsalt (se i nettbutikkene), men du kan også bruke vanlig koksalt eller havsalt og blande med litt natron. Avskallet artemia(egg) er et rimelig og enkelt alternativ, det blir som tørrfôr, men er vel like næringsrikt som nyklekt artemia, tror jeg.

Mikroorm - så du spurte om det: Jeg lager babygrøt i en plastboks, strør over sukker og tørrgjær, væter lett med litt vann, har i mikroormkulturen, legger over plastfolie med hull i, og lar boksen stå på et lunt sted, fx oppå lysarmaturet. Kulturen må få ny gjær av og til, og/eller settes om (lages på nytt).

Hvis egg mugner og yngel dør, bør du se litt på vannverdier, temperatur, og generelt framgangsmåten (vannbytter, lufttilførsel osv). Selv har jeg brukt catappablader oppi med eggene og yngelen, og den ene gangen jeg har drettet coryene mine, klekket 8 av 8 egg jeg tok ut, og all yngel overlevde. Noen bruker noe som heter methylenblått i vannet med eggene, men det tror jeg er vanskelig å få tak i.
takk for svar utfyllende svar. Tror jeg skal gå for avskallet artemia neste gang coryene legger egg. Vimse som jeg er så kjenner jeg det blir for mye styr og klekke det selv. Så har bestilt en boks fra var det akvarieboden? Husker ikke.
Jeg kjøpte hangon breeding box fra marina. Eneste problemet var at jeg ikke hadde en kryssventil så jeg fikk filtrert vann og ha luft samtidig. Også var det et par dager hvor det ble kaldt her. Så de fikk rett og slett sjokk tenker jeg. Men skal gå for et lite kar neste gang så jeg kan ha en varmekolben og luft. Jeg har et tomt 30 liters kar stående som jeg kan bruke. Skal være mer nazi på vannverdier, temp og luft neste gang.

 
Postet 26.04.2019 kl. 22:27
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)