Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Snegler/skalldyr
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Aram A. © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Reker/Krabber, Snegler
Søk
Siste innlegg
Reker?
1  

Camosilla
Medlem female.gif
Fra: Skarnes
Hei,
jeg hadde akvarium for mange år siden og nå har jeg litt lyst til å kjøpe meg et lite et. Max 60l kanskje. Leser litt på forumet her og ser det er prat om reker. Da lurer jeg på hva har dere rekene til, er de til pynt som fisken, eller til mat for andre fisker? Ble bare litt nyskjerrig :)

En annen ting, er det liv laga for enda mindre akvarium (feks 30l), eller blir det bare styr? Har jo hørt at jo større akvarie, jo mindre arbeid.

 
Postet 16.04.2019 kl. 13:01
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Mindre akvarium passer perfekt til reker.
Rekene er små og nyttige vaktmestere i ett akvarium, da de spiser matrester og alger og holder det rent. Men i ett selskapsakvarium blir de fort mat med mindre de har godt skjul eller bor med fisker som har for liten munn til å spise dem. Feks Moskitorasbora.

De aller fleste velger å ha rekene i artskar. Jeg opplever at rekekar krever mye mindre stell. Jeg har 6 rekekar og jeg mater bare en gang i uka fordi de finner mat i karet selv. Jeg tar små vannbytter ett par ganger i uka.
Rekene fåes i alle prisklasser og fargevarianter.

Noen kjappe tips er å tilsette aquasafe i vannet, da rekene er litt mer ømfintlige for klor og metaller i vannet enn fisk. Det er også greit med en dott javamose som de kan beite i og føle seg trygge i. Rekene skifter skall etterhvert som de vokser, og da er det greit med litt kalsium i vannet for å hjelpe på skallskifter. Jeg har en bit sepiaskall (samme type som brukes til burfugl) i mine rekeakvarier.
Reker som trives formerer seg godt og du får kjapt en fin stamme. De trives i grupper så jeg ville anbefalt å kjøpe minst ti stk. Ett rekesikkert filter er å anbefale, så slipper du at rekene suges inn i filteret. Jeg bruker luftdrevne svampefilter. Slike filtre får du for 20,- på ebay.

Du kan kjøpe kirsebærreker eller reker med dårlige farger til gibort pris, eller litt knæsjere dyrere reker fra feks Relicon Aqua, som sender til hele landet.

{url}

 
Postet 19.04.2019 kl. 13:12
[Rapportér innlegg]
3  

Camosilla
Medlem female.gif
Fra: Skarnes
Takk for svar!

(Sist endret 21.04.2019 kl. 10:33 av Camosilla )
 
Postet 21.04.2019 kl. 10:32
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)