Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen © Kjell-Vidar Kleiva
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Hvordan beholde ynglen?
1  

msolbakken
Medlem female.gif
Fra: GRAN
Jeg har fått yngel på kamfiskene mine. Forige gang spiste hannen ynglen rett etter de hadde klekket (han puttet de ikke tilbake i redet), dette har skjedd to ganger med den hannen. Jeg har en ny han nå og håper på å få beholde barna. Hvordan kan jeg gjøre dette?

 
Postet 26.04.2019 kl. 19:40
[Rapportér innlegg]
2  

Anni
Medlem female.gif
Fra: ROA
Så gøy med betta yngel. Gratulerer. Jeg ville nok ha flyttet hannen til et annet kar. Og latt det bare være yngel der de er nå. Søk litt på YouTube. Er er det en del nyttige videoer å finne. Sikker noen andre med mer erfaring enn meg rundt betta yngel her som kan svare.

 
Postet 27.04.2019 kl. 00:30
[Rapportér innlegg]
3  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Ha hannfisken i ett akvarium for seg selv. Sett hunnen oppi sammen med han (mange setter henne i ett glass først, slik at hannen ser henne og begynner lage skumrede)
Fjern hunnfisken etter yngling.
SLa hannfisken passe ungene ett par tre dager etter klekking før du fjerner han.
Heretter gjelder det og ta gode vannbytter. Yngelet skiller ut hormoner som hemmer veksten til hverandre. Ihvertfall 50% daglige bytter for å ha god overlevelsesrate og vekst.
Yngelet kan fôres opp på feks nyklekket artemia (skyll av saltvannet!!) avskallet artemia, eggeplomme, infusorier osv. Etter noen uker kan du fôre med litt større mat som cyclops eller microorm. Gi mat flere ganger daglig. 3,4 ganger.

Hvis du går inn på "kampfisk" i fiskebasen og leser under oppdrett så er det svært mange brukere som har registrert oppdrett på denne fisken. Oppdrett registreres når yngelet er 8 uker og kommet over kritisk alder. Her er det mange som har kommet med utfyllende go god informasjon for å hjelpe andre.

Lykke til!

(Sist endret 27.04.2019 kl. 11:37 av Ciklide )
 
Postet 27.04.2019 kl. 11:30
[Rapportér innlegg]
4  

msolbakken
Medlem female.gif
Fra: GRAN
tuusen takk for svar!

 
Postet 28.04.2019 kl. 15:10
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)