Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Håvard Støre Andresen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Relativt ny: ønsker et lite akvarie som fikser seg selv...
1  

Quinoa
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Hei,

Har hatt akvarie før, men husker egentlig ingenting. Det var på mellom 60-100 liter; endte alltid med døde fisk og altfor mye alger (tross en malle).

Jeg er ikke så opptatt av å ha de fancy dyre fiskene og innretningene, men et akvarie som lever selvgående.

Jeg trodde jeg fikset det forrige gang med et par reker, guppyer og tetraer, samt en malle for å fikse alger. Tenker jo at en malle er essensielt, kanskje flere, for å fikse alger. Vet de liker å ha steder å gjemme seg og tre å tygge på; de er den type ''effektive'' selvgående fisker jeg tenkte meg.

Noen ideer til hvordan jeg kan gå fram?

PS: Et annet utrolig stort problem var at plantene sist gang vokste for fort og langt; er det mulig å kjøpe planter som egentlig ikke vokser? Trenger man planter i det hele tatt?

Vet at med planter følger snegler, så prøvde å kjøpe fisk forrige gang som spiste snegler, men det ble en virkelig invasjon. Virkelig.

 
Postet 06.05.2019 kl. 01:51
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Helt vedlikeholdsfritt blir vanskelig. Du må ta vannskifter for å forebygge opphopning av avfallsstoffer. Men god filterkapasitet, mye planter og riktig sammensetning av fisk gjør at du kommer langt. Filteret skal være innkjørt/modnet før du setter inn fisk. Du kan lese deg opp på salmimetoden, bruke slam fra ett ferdig innkjørt filter, eller tilsette litt fiskemat og la filteret stå å kjøre i 4-5 uker før du begynner å sette inn litt fisk.

100 liter + og da ett filter beregnet på akvarier større enn dette. Rens kun filteret når det er så fullt av møkk at du ser at det nesten ikke spytter ut vann. Ha godt og riktig lys for god plantevekst og rikelig med planter. Plantene tar opp avfallsstoffer. Hurtigvoksende planter utkonkurrerer alger. Varmekolbe passer temperaturen og en tidsbryter/timer passer lyset. Max 9 timer lys per dag. Fôrautomat forer fisken for deg.

Hvis du slamsuger bunnen av og til og skifter rundt 30% av vannet to/tre ganger i mnd går det stort sett greit. Ett stort akvarium er lettere å vedlikeholde og holde stabilt enn ett lite ett. Anbefaler også relativt finkornet sand. Så slipper du at mat forsvinner ned i sanden og råtner.

Anubias er feks planter som vokser sakte. Skyll plantene godt for snegler og egg og plukk ut snegler med en gang du ser dem

(Sist endret 06.05.2019 kl. 10:08 av Ciklide )
 
Postet 06.05.2019 kl. 10:06
[Rapportér innlegg]
3  

julnil
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Lofoten
En malle fikser ikke alger. Det er som å kreve at en spurv skal holde hagen din fri for insekter.

Alger kommer av ubalanse i vannverdier, feil belysning etc

Mitt reptiloppdrett Firehose Reptiles: www.facebook.com/firehosereptiles/
 
Postet 06.05.2019 kl. 23:08
[Rapportér innlegg]