Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Fór og fóring
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Geir Rolfsnes © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
4 uker uten for?
1  

Torskedatter
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Hei!
Jeg har et 60L akvarium med fire gullfisker i. Nå kal vi på ferie i fire uker, og har ikke klart å finne noen til å passe fiskene.


Vi forer dem sparsomt og har skrudd av lysstoffbelysninga i karet, og har erfart at det har dempet algeveksten enormt. Jeg tror ikke det vil bli for skittent der i løpet av de fire ukene.

Men maten? Er det det dyreplageri å ikke mate i fire uker? Kan jeg få dem til å gå i dvale i et mørkt rom? Det er begrensa hvor kaldt det blir, det er jo sommer.

Jeg kjøper gjerne forautomat om det er best. Men tenker at kanskje uten mat er best med tanke på skitt og alger i akvariet?

 
Postet 02.06.2019 kl. 13:32
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

4 uker er kanskje i drøyeste laget uten mat.
Fisker i god form vil klare halvparten uten særlig problemer, og spesielt gullfisk som kan ete hva som helst omtrent. Men en måned er nok litt mye å be om. Det er ikke umulig at de greier 4 uker, men risikoen for at en bukker under og så forpester hele akvariet er relativt stor.

Forautomat er en god investering i så måte. :)

Om det er planter i karet, så ville jeg også kjøpt en timer å sette lyset på. Ikke fordi at fiskene ikke tåler at det er mørkt, men plantene vil ikke tåle fraværet av lys så lenge. Da begynner de å dø, og alle næringsstoffer de har i seg vil slippes ut i vannet og da løper du risikoen for nitrittforgiftning igjen.

Vedr. temperatur så klarer gullfisk seg helt utmerket med romtemperatur.

History will be kind to me, for I intend to write it.
(Sist endret 03.06.2019 kl. 14:58 av Viktor )
 
Postet 03.06.2019 kl. 14:56
[Rapportér innlegg]
3  

Maggin
Medlem female.gif
Fra: BERGEN
Uten mat i fire uker er kanskje i meste laget ja... Ihvertfall når temperatur i akvariet er noe lunkent. Uten belysning er fint. Ville nok hatt en forautomat, men gi veldig lite av gangen. Et så lite kar vil kunne bli forgiftet om det blir for mye matrester og avføring fra gullfiskene.

105L på studentbudsjett og 30L PRL rekekar.
 
Postet 03.06.2019 kl. 14:58
[Rapportér innlegg]
4  

Torskedatter
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Tusen takk for svar!
Da blir det en gjerrig forautomat, tenker jeg.

 
Postet 03.06.2019 kl. 15:22
[Rapportér innlegg]