Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen © Pål A. Hegland © Kim Kasnes
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Slørhalebabyer
1  

Karen Helsør
Medlem female.gif
Fra: Froland
Hei! Mine to voksne slørhaler er på sitt tredje eller fjerde «kull» nå. Siste runde med egg var for 4-5 uker siden, og jeg fikk tatt til sides mange egg, og mange småtroll kom tre dager senere. MEN, nå har det gått flere uker, og de har knapt vokst! De har oksygenrikt vann, rent vann og regelmessig fôring av baby-fôr. Dette skjedde forrige runde også. Hva kan være grunnen til at de ikke vokser? Jeg føler at jeg gjør alt.

 
Postet 07.06.2019 kl. 01:15
[Rapportér innlegg]
2  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Hei!

Gullfisk vokser som små uvær når de har gode forhold, så her er det kanskje noe som ikke er helt på G. Men trenger litt mer info.

Hvor stor plass har de?
Hvilken filtrering har du og har du målt for ammoniak/nitritt?
Hvilket for bruker du? Forer du nok eller kanskje for mye?
Hvilken temperatur er det i vannet?

Alt dette vil kunne gi en pekepinn på hvor skoen trykker.

History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 11.06.2019 kl. 11:54
[Rapportér innlegg]
3  

Karen Helsør
Medlem female.gif
Fra: Froland
Klikk på bilde for større versjon
Hei. De forrige døde for noen dager siden. Men nye egg har nettopp klekket, og det har kommet frem noen nye nå. Babyene har nå en egen del av en 70L med varme, ligger på 18-20°C nå. Akvariet de er i har et Juwel Eccoflow 1000 filter og EHEIM luftpumpe. Jeg har ikke målt ammoniak/nitritt. Jeg har lest at babyfiskene skal ha kort vei til overflaten for luft, derfor startet de alltid i et mindre sted, og får større boltreplass når de blir litt større. Legger ved bilde av fôr, som de får 4-6 ganger daglig, og filteret jeg bruker. (Bilder fra Internett)

 
Postet 15.06.2019 kl. 20:54
[Rapportér innlegg]
4  

Viktor
Medlem male.gif
Fra: Frøya, Sør-trøndelag
Ok. :)

Jeg spekulerer bare nå basert på den infoen som er tilgjengelig, men jeg lurer på om de kanskje får for lite mat.

Det kan være veldig vanskelig, til tider umulig, å få yngel til å ta butikkfór den første tiden. De gjenkjenner ofte ikke "død" mat som mat.

For nyklekte gullfiskyngel ville jeg kanskje prøvd med infusorier den første tiden. Det er små vannlevende mikroorganismer som du enkelt kan dyrke selv. Disse finnes naturlig i alle akvarier, men sjelden i så store mengder at man kan basere seg på kun disse.

En god måte er å ta en bit av et bananskall og la dette tørke til det blir brunsvart og tørt. Putt dette i en egnet beholder med vann og la det stå i vinduskarmen. Etter noen dager vil vannet være nesten melkehvit. Dette er bakterievekst og er helt normalt.
Noen dager etter det vil vannet bli klarere, og da har du fått infusorier. Du suger/tømmer ønsket andel av dette vannet oppi akvariet.
Fordelen med dette er at infusorier lever naturlig i ferskvann og vil ikke forurense vannet ditt. Ulempen er gjerne at yngelen slutter å spise dem etter en stund, da yngelen har vokst fra disse som næringskilde.
Men da er samtidig kanskje yngelen av en slik størrelse at de kan ta butikkfór.

De som virkelig ønsker å avle frem mange yngel til mer håndterlige størrelser, bruker ofte nyklekt artemia i denne perioden, men det er en vurdering du selv må gjøre hvor mange du ønsker skal leve opp. For man har sjelden plass til flere titalls gullfisk hjemme hos seg selv.

Jeg gjør sjelden noen stor innsats i å avle yngel, da man ofte dukker borti plassproblemer. Det er morsomt og veldig lærerikt de første gangene, men en del fisk legger egg nærmest etter klokka og man får da etter hvert sinnssyke mengder yngel.
Jeg har noen apistogramma som er slik.
History will be kind to me, for I intend to write it.
 
Postet 17.06.2019 kl. 11:07
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)