Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Teknisk >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Teknisk
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Møbel til 63l akvarium. hva skal jeg se etter?
1  

Yrg
Medlem female.gif
Fra: Norge
Har fått akvarium i gave og er veldig ivrig med å sette igang. Hadde akvarium som barn, så er nesten nybegynner.

Akvariumet er 63 liter: 60x30x35 og jeg lurer på hva jeg må se etter i et møbel? Tenkte først å sette det på en stor skjenk jeg har i stua, men har også plass til overs i et annet rom, men har ikke noe passende bord/møbel der. Hvor tungt blir et akvarium på 63 liter ca? Blir "ikeamøbler" for skrøpelig?

Setter pris på tips her:)

 
Postet 23.06.2019 kl. 12:40
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Blir vel en 70-75 kilo tenker jeg. Med andre ord kan du lett teste møbler ved å sette deg på det og sittedanse litt. Hvis du ikke havner på gulvet eller blir nervøs for å havne på gulvet, er møbelet antakelig sterkt nok. Er du for lett for å ta testen alene, kan du alltid invitere en venn eller få en tyngre person til å gjøre jobben for deg.

Noen materialer i den billige enden av spektrumet siger sammen hvis de står under press i lang tid. Også greit å ha i bakhodet. Studer konstruksjonen og prøv å se for deg hvordan tyngden av akvariet kommer til å presse delene sammen - eller fra hverandre.

Pass på at overflaten er flat, jevn og ren. Klipp eventuelt ut en passe stor firkant av liggeunderlag eller lignende, som akvariet kan stå på. Så slipper du at et sandkorn ligger imellom og skaper punktpress på akvarieglasset.

Ha også i bakhodet at det kommer til å bli vannsøl. Hvis overflaten på bordet er av typen som suger til seg vann og ikke tåler det så godt, bør du kanskje dekke hele overflaten med noe vanntett aller først.

(Sist endret 25.06.2019 kl. 09:54 av Kampfisk )
 
Postet 25.06.2019 kl. 09:50
[Rapportér innlegg]
3  

Yrg
Medlem female.gif
Fra: Norge
Takker for svar^^ endte med et møbel fra nærmiljøet.

 
Postet 10.07.2019 kl. 23:13
[Rapportér innlegg]