Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Oppdrett >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Oppdrett
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Susanne Dahl Aspevik © Tone Andreassen © Elin Pedersen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Oppdrett
Søk
Siste innlegg
Platy baby
1  

platyfisken
Medlem female.gif
Fra: Geithus
Klikk på bilde for større versjon
Jeg har 3 platy hunner og 2 hanner i 70 literen min (pluss en liten sugemalle). I dag morges så jeg plutselig at det svømte en liten oransje (ca 0,5 cm) baby nede på bunnen. Har sittet og kikket en stund og kan bare se denne ene. Mulig de andre har blitt spist? Alle jenteplatyene mine svømmer rundt som normalt, så det ser ikke ut som noen er i fødsel nå. Spørsmålet er, hva i all verden gjør jeg med den ene lille som fortsatt lever? Det virker som de voksne lar den være i fred akkurat nå hvertfall. Har en del planter i akvariet samt noen huler og en rot. Bør jeg ta den ut? Da må jeg isåfall ha den i en bøtte eller lignende, da jeg ikke har et akvarie nummer to jeg kan sette den i. Eller kan den bare være oppi der? Fiskene tilhører sønnen min på 5 år, så vil gjerne prøve å få den til å overleve ;) Gode tips og råd tas i mot med takk. Er ganske fersk innenfor dette med akvarium. Se forøvrig bilde av akvariet under.

 
Postet 29.06.2019 kl. 12:01
[Rapportér innlegg]
2  

Hakasu
Medlem male.gif
Fra: Bø i Telemark
Det kan godt hende at den klarer seg fint i akvariet uten at du gjør noe som helst. Den vil være sårbar for å bli spist den første uka eller noe sånt, så hvis den klarer å gjemme seg frem til det vil den nok overleve. Og en del platyer seg ikke ut til å bry seg om yngel, så det kan være at du er heldig og de lar den være helt i fred.

Platy kan forresten finne på å slippe yngel litt etter litt, så det er godt mulig at det kun er ett yngel nå, og at det kommer flere senere.

Angående å ta den i en bøtte: Det vil jo fungere, men det er et par ting å tenke over. Først og fremst må du passe på å ha en stabil temperatur. Jeg vil også anbefale en luftstein eller lignende for å få bevegelse i vannet. Følg også litt med på nitritt, selv om det er lite trolig at det blir et problem med kun ett yngel i bøtta. Pass på at den får i seg mat, og ta gjerne litt planter i bøtta, da det er mikroorganismer på plantene som yngelen kommer til å like å spise på.

 
Postet 29.06.2019 kl. 13:01
[Rapportér innlegg]
3  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Får den litt planter å gjemme seg i så vokser den nok opp. Det samme vil fremtidige babyer gjøre. Platy liker seg i overflaten siden de finner mye mat der. Derfor er flyteplanter å anbefale. feks "Gulrotgress" er fint til gjemmesteder.

Platy formerer seg ganske ofte, så barnet ditt vil nok få gleden av mange fiskebabyer. :) Lykke til! {url}

 
Postet 30.06.2019 kl. 03:06
[Rapportér innlegg]
4  

Hakasu
Medlem male.gif
Fra: Bø i Telemark
Ja, et godt beplantet akvarium er helt supert hvis du vil ha mange yngel som vokser opp. Det er bare å handle inn planter som hornblad, gulrotgrass, javamose, Cabomba osv. så får du godt med gjemmesteder til de små. Her kan du se en liten guide til noen utvalgte planter som passer godt for yngel, så finner du sikkert en eller to som passer inn i akvariet ditt hvis du ønsker.

 
Postet 03.07.2019 kl. 11:44
[Rapportér innlegg]
(Det er ikke mva og toll ved bestilling av bøker fra utlandet)