Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Vannverdier >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Vannverdier
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Christian Berg-Henry © Rita Aspevik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Trenger råd omkring vannverdier ved oppstart
1  

Isabelle Orvik
Medlem female.gif
Fra: Møre og romsdal
Hei
Har kjøpt et brukt 120 L Juwel, med fisk og dekor. Pga lang reisevei var det problematisk å få med noe særlig av fiskenes vann, forutenom de posene fiskene ble fraktet i så ble alt annet vann dumpet. Men ingenting av dekor eller pumpefiltre ble verken vasket, renset eller byttet for å beholde bakterier osv..

I dag har jeg testet vannet, og der var både nitritt og for mye Co2. skal nå begynne på vannbytte 30% hver dag fram til rette verdier er på plass.


Men, spørsmålet er: Siden jeg mistenker at alle filtre i pumpen burde byttes ut ( dårlig sirkulasjon) så vil jo de inneholde en del av nitritt og Co2 ? Og da hjelper det vel lite å bare bytte vannet dersom filtrene er tett av gugge?

Jeg har nye filter i hus, og lurer derfor på om jeg skal parre de gamle filtrene mot de nye og rett og slett bytte hele innholdet i pumpa?

Der er 2 stk mindre fluval pumper i tillegg til Juwel sin innebygde pumpe, så om jeg beholder de en stund til så vil jo de påføre en del av bakteriene som fiskene trenger frem til nye filtrene er innkjørt?

(Sist endret 31.07.2019 kl. 02:41 av julnil
Årsak: Lite informativ overskrift )
 
Postet 10.07.2019 kl. 16:22
[Rapportér innlegg]