Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ellisiv Huseklepp © Simon Sjursen © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
String algea, nystartet akvarium, hjelp!
1  

Mnnnm1
Medlem male.gif
Fra: Bømlo
Klikk på bilde for større versjon
Hei,

Har oppdaga noko som mistenkelig kan sjå ut som "string algea" i mitt nystarta akvarium. Fekk "monte carlo" plantene mine på onsdag, og planta dei, i mitt 1 vekers gamle akvarium. I går oppdaga eg mange små hår/strings på eine planta, og tok den utav. Idag oppdaga eg det på to nye og tok de utav. Har bytta ca 40% av vannet.

Er dette string algea, og isåfall korleis kan eg bli kvitt det? Er det i det heile tatt mulig at de kan vokse så fort, kun på nokre få dager?

 
Postet 28.07.2019 kl. 18:13
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Alger er forferdelig vanlig i nyoppstarta kar og er i grunn bare en fase dere må igjennom. Om dette er typen du snakker om skal jeg ikke uttale meg om, men uansett vil dette dukke opp en eller annen type alger. Du kan kjøpe en tannkost og bruke for å fjerne algene. Vikle tannkosten inn i algene og dra dem av. Det tar tid og få ting i balanse. Noen generelle tips for å holde det i sjakk i starten:

• Juster ned lystiden. I helt ferske kar har jeg stort sett bare 6-7 timer lys. Så justerer jeg opp til 9 timer når ting er i balanse. (Bruk en timer/tidsbryter)

• Bruk lysrør/ledlys beregnet for akvarium.

• Ta vannbytter (det gjør du jo alt - fortsett med det!)

• Sett inn næringssultne hurtigvoksende planter. Gulrotgress er en sikker vinner. Det vokser fort, krever lite, kan brukes som flyteplante eller plantes i bunnlaget og den er lett og luke ut og fjerne når det vokser seg for stor eller du finner ut at du ikke vil ha den lenger.

• Hvis du har fisk - pass på fôringen - ikke fôr for mye.

• Vent med å tilsette plantegjødsel

• Fjern alger manuelt. Luk vekk planteblader som er infiserte, skrap ruta, skrubb stein eller røtter.

• Noen typer fisk spiser forskjellige typer alger. Feks Guppy, Ancistrus, Otto eller SAE. Men pass på så de passer overens ift størrelse, vannparameter og andre beboere.

• Gi det tid.

Lykke til :)

 
Postet 29.07.2019 kl. 12:09
[Rapportér innlegg]
3 Takk for svar!

Mnnnm1
Medlem male.gif
Fra: Bømlo
Har for øyeblikket ikkje fisk/reker i, da det kun er 2 veker gammelt. Har fjerna plantene med tydlige alger på! Finnes det noko middel ein kan ha oppi for å fjerne det?

 
Postet 29.07.2019 kl. 13:19
[Rapportér innlegg]
4  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Man får kjøpt algemidler men jeg har ikke brukt det selv på veldig mange år så jeg skal ikke uttale meg om hvor effektive disse er, om de skader bakteriekultur i filter eller plantene osv

 
Postet 29.07.2019 kl. 17:15
[Rapportér innlegg]