Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Sykdom >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Sykdom
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D. Bertelsen © Lars Odland © Andreas Bjørvik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Syk kampfisk?
1  

Bettan02
Medlem female.gif
Fra: Østlandet
Jeg har en Betta Splendens som jeg har hatt siden midten av Mars. Når jeg kjøpte han var sløret hans heltrukket og han hadde en sterk nysgjerrig oppmerksomhet. Nå de siste ukene har sløret hans blitt veldig hakkete og han har blitt veldig passiv i personligheten. Jeg har forsøkt å lese meg litt opp på dette rundt kampfisk og etter hva jeg har skjønt med de vanligste sykdommene som forekommer hos dem som er synlige kan i hvert fall ikke jeg se noen tegn på selve fisken sitt skinn med mitt utrente øye. Altså ingen hvite flekker eller hvite/grålige belegg på selve fisken eller finnene blant annet.

Så mitt spørsmål er da om noen har vært borti noe liknende selv og hva du gjorde for å forbedre situasjonen?


Jeg har 2 gutter til (en betta splendens og en halfmoon i hvert sitt kar så klart) og begge de har hver sine sterke personligheter, men dette har ikke skjedd med noen av dem om det skulle ha noe å si.

 
Postet 06.08.2019 kl. 14:42
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Har du sjekket temperatur og andre vannverdier? Hvordan er plassen, innredningen, filtreringen, vannskifterutinene og fòret?

 
Postet 06.08.2019 kl. 17:07
[Rapportér innlegg]
3  

julnil
Moderator female.gif
Plussmedlem
Fra: Lofoten
Flytter tråden din til sykdom. Fint om du legger tråder under rette undergora, og ikke legger alt i «nybegynner» ??

Mitt reptiloppdrett Firehose Reptiles: www.facebook.com/firehosereptiles/
 
Postet 08.08.2019 kl. 01:23
[Rapportér innlegg]
4  

Bettan02
Medlem female.gif
Fra: Østlandet
Den er grei, ble nettopp medlem på denne siden og var litt usikker på hvor jeg skulle legge innlegget hen. Beklager så mye!

 
Postet 14.08.2019 kl. 20:52
[Rapportér innlegg]
5  

Bettan02
Medlem female.gif
Fra: Østlandet
Det er varmekolbe i karet slik at temperaturen holdes stabil på anbefalt temperatur ca 26 grader, vi tok også med vannprøve til lokal forhandler som testet vannet og sa at det var helt ypperlige verdier ift til kampfisk. Han har et 30L kar og vi skifter ut ca 30% av vannet en gang i uken, samt omrokkerer på invetaret 1-2 ganger i måneden for å gi han variasjon. Vi har mørk sand, og ganske tett med vegetasjon i karet slik jeg har lest meg opp til hvordan det er anbefalt å være + anbefalinger av lokal forhandler. Det er ganske lite sirkulasjon i karet da pumpen står på det laveste. Han får små pellets daglig samt at jeg gir han røde mygglarver 2-3 ganger i uken i tillegg, matlysten ser ut til å være god.

 
Postet 14.08.2019 kl. 20:59
[Rapportér innlegg]
6  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Høres jo ut som det meste er i orden, så da er det ikke så godt å si. Men et par generelle tips kan jeg jo gi, og håpe at det kanskje hjelper litt.

Ang. fôr:

Fisken liker røde mygglarver fordi de er lettspiste, ikke fordi de er spesielt næringsrike. Så kanskje du vil kutte litt ned på dem, og heller variere tørrfòret litt mer.

Forresten, kan det være at han eter for mye? Fisk har en tendens til å overspise hvis de får sjansen, og da blir de daffe.

Ang. temperatur:

Varmekolber og termometre er ikke alltid like nøyaktige, og selv om 26 grader burde være innenfor, kan du prøve å heve temperaturen til 27-28 grader i et par dager, og se om det gjør noen forskjell, bare som et eksperiment.

 
Postet 15.08.2019 kl. 14:10
[Rapportér innlegg]