Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Trond Gimre © Aram A. © Jan Gregor Wiese
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Ingen anelse om hva jeg skal velge!
1  

Karpeg
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Hei, jeg har gravd meg langt ned i bunnen og klarer ikke å komme meg opp igjen. Det er SÅ mye forskjellige fisk å velge i! Klarer ikke å finne og matche med alt jeg har å velge mellom. Har et 60L kar. PH ligger på rundt 7, vet ikke de andre verdiene, men bor i Trondheim om det skulle være til hjelp. Noen som har en fin sammensetning med fisk? Har grus som bunnsubstrat. Tenker å ha litt forskjellige, hardføre planter og en rot som det skal få vokse javamose på. Tenker tre alternativ:
1) Fisker som går sammen med kampfisk
2) Fisker som går med gurami som kan være i 60L
3) Spiller ingen rolle ;p

Så fyr løs, elsker å få tips og inspirasjon. Har stor tro på at dette er starten på en ny og spennende hobby!

 
Postet 23.08.2019 kl. 22:33
[Rapportér innlegg]
2  

Hakasu
Medlem male.gif
Fra: Bø i Telemark
Det er ikke nei å velge hvilken fisk man skal kjøpe til akvariet sitt nei ;) Ser du bare har målt pH, men jeg vil anbefale deg å finne ut av hvor mye hardhet det er i vannet ditt også. Dette er veldig viktig når man skal avgjøre hvilken type fisk man skal holde. Det er en del arter som trenger helt bløtt vann (typisk Sør-Amerikanske arter), mens andre igjen krever hardt vann (som levendefødere som guppy, platy, dverddragere). Så anbefaler å spørre om de kan teste vannet ditt i den lokale dyrebutikken.

Både kampfisk og dverggurami er mulige å holde i en 60 liter, men da er det ikke all verdens plass til andre fisk i akvariet sammen med dem. Her er en artikkel som tar for seg en del forslag til sammensetning av fisk i 60 liters akvarier. Kan være du kan få litt inspirasjon fra en av disse sammensetningene.

 
Postet 25.08.2019 kl. 13:28
[Rapportér innlegg]
3  

Akasha79r
Medlem female.gif
Fra: Norge
Hei
Kampfisker er nydelige men vær obs på at den kan angripe andre fisk. Jeg måtte ta ut min kampfisk fra hovvedkaret og sette han alene i en 30 liters på grunn av agresiviteten, jeg hadde den sammen med platy.
Nå har jeg kun platy i en 60 liters og en ancistrus, plus en del snegler; og kampfisken alene i 30liters ved siden av :)

Det er kanskje ikke så mye hjelp å få hos meg men som sagt, kampfisk er å gamble...

 
Postet 26.08.2019 kl. 10:40
[Rapportér innlegg]