Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Gjør det selv
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Ellisiv Huseklepp © Frosken © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Dette forumet tilhører følgende interessefelt: Gjør-det-selv
Søk
Siste innlegg
Ferieforingsautomat for granulat
1  

aclassifier
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Klikk på bilde for større versjon
Jeg har lagd en ferieforingsautomat for granulat: My aquarium holiday automatic fish feeder (for granules)

Øyvind Teig
 
Postet 02.09.2019 kl. 09:08
[Rapportér innlegg]
2  

Kampfisk
Medlem male.gif
Fra: Bergen
Stilig prosjekt, å bruke en solenoid hadde aldri falt meg inn.

Hvordan er motstandsdyktigheten mot at fukt fra akvariet kommer i kontakt med fôret? Det er jo nesten alltid en utfordring med fôrautomater.

 
Postet 02.09.2019 kl. 09:24
[Rapportér innlegg]
3  

aclassifier
Medlem male.gif
Fra: Trondheim
Hei! Takk for kommentar!

sitat av Kampfisk:
Stilig prosjekt, å bruke en solenoid hadde aldri falt meg inn.

Hvordan er motstandsdyktigheten mot at fukt fra akvariet kommer i kontakt med fôret? Det er jo nesten alltid en utfordring med fôrautomater.

Motstand mot fuktinntrenging har vært en av hoveddesignkriteriene mine. Om du åpner alle folder (Fold handling | Expand all) og søker i teksten på "moisture" så står det en del.

Jeg tror hovedpunktet er matehullet i toppen av akvariet. Det er også skrånende slik at mesteparten av dampen derfra vil nok blåse rundt omkring. (Men om jeg setter metalltrakta (Fig.1) som jeg bruker til manuell foring oppi noen timer så kondenserer det i den, selvfølgelig. Den er jo kaldere og glatt, og står i hullet.)

Så treffer det som er igjen plastslangen og krysset inni. De vil stort sett ha samme temperatur og ikke være kalde, og er heller ikke veldig glatte. Så da blir det ikke som på speilet på badet: det er glatt og kaldt. Så, der har jeg ikke sett noe kondens, sjøl etter at den har stått over hullet i dagesvis.

Likevel vil noe fukt komme opp i den store, gjennomsiktige trakta. Den luftes gjennom åpningen (a) i Fig.2. Så tenkte jeg at jeg kunne legge inn en liten pose med silikagel i flaska med mat som en siste skanse. Men det ser ikke ut til at det har vært nødvendig.

Det ser ut til at alt dette til sammen funker. Du så kanskje videoen på slutten.

Dette løser definitivt et behov, for jeg har syntes at det har vært litt mye å be naboene fore hver eneste dag med 15 mg mat! Småfiskene mine liker sult dårlig, og jeg tror ikke de skjønner helgefor. Men naboene syns det er helt undøvendig med en foringsautomat! Uansett så har jeg sett på dette som et gøy prosjekt som passer godt inn i det at jeg har en egen styringsenhet likevel. Den er også beskrevet på bloggen min. Jeg er jo egentlig programmerer..

Øyvind Teig
 
Postet 02.09.2019 kl. 09:48
[Rapportér innlegg]