Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Lene Enlien © Lars Jamne
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Fiskedød og platy med pukkelrygg.
1  

platyfisken
Medlem female.gif
Fra: Geithus
Klikk på bilde for større versjon
Hei!

Har hatt akvariet mitt oppe og gå i 3 mnd. Den siste måneden har jeg mistet 1 platy hunn, 2 guppy hunner og jeg ser nå at 1 platy hunn har fått det som ser ut som pukkelrygg (se bilde) samt at en guppy hann ligger død på bunnen. Vannverdiene er fine og jeg kan ikke se ytre tegn på sykdom eller skade på noen av fiskene som har dødd. Den eneste fisken jeg kan se noe annerledes på er platy hunnen som nå plutselig ser ut som hun har pukkelrygg. Hun har nok også vært mer sky de siste to ukene, og har gjemt seg mer bort enn vanlig. Men hun svømmer normalt og spiser. Pukkelryggen kan jeg ikke si å ha lagt merke til før i dag. Guppy hannen som er død i dag svømte helt normalt rundt og spiste mat i går. De andre fiskene som har dødd har også oppført seg helt normalt før de plutselig ligger døde på bunnen. Hva skjer? Noen som har vært borti noe lignende? Er så redd for at jeg har fått en eller annen slags sykdom i akvariet. Har forøvrig 1 platy hunn, 2 platy hanner, 2 guppy hunner, 1 guppy hann, 2 albino pansermaller og 1 ancistrus igjen, og alle disse ser og oppfører seg helt normalt.

(Sist endret 02.09.2019 kl. 09:33 av platyfisken )
 
Postet 02.09.2019 kl. 09:20
[Rapportér innlegg]
2  

Ciklide
Medlem female.gif
Fra: Norge
Hva er gh og ph i karet? Ofte må man tilsette ghsalt til platy fordi kranvannet ikke er hardt nok

 
Postet 02.09.2019 kl. 12:41
[Rapportér innlegg]
3  

platyfisken
Medlem female.gif
Fra: Geithus
Hmmm, de andre innleggene mine ble rare. Prøver igjen.. GH er 7, KH 5, nitritt er under 0,3 mg/Ml og PH ligger mellom 8 og 8,5. Ammoniakk ligger under 0,05 mg/Ml og Nitrat ligger på 30. Ser at den er noe høy, men tror det kan skyldes et 5 timers strømbrudd her om dagen. Har uansett gjort vannbytte og fortsetter å følge det opp. Alle testene er gjort med dråpetester fra Tetra og JBL.

(Sist endret 02.09.2019 kl. 13:20 av platyfisken )
 
Postet 02.09.2019 kl. 13:12
[Rapportér innlegg]
4  

platyfisken
Medlem female.gif
Fra: Geithus
Tetra tester: GH 7, KH 5, Nitritt:

 
Postet 02.09.2019 kl. 13:16
[Rapportér innlegg]